Νέα αύξηση της τιμής στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα αναμένεται από το Σεπτέμβριο, δηλαδή σε λίγες μέρες, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών.

Η τιμή στο αλεύρι αυξήθηκε από 7% έως 10%. Το ψωμί και τα δημητριακά στα ράφια των σούπερ μάρκετς αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,6%. Προηγήθηκαν οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9,5%, του Μαΐου κατά 11,1%, του Απριλίου κατά 13,8%, του Μαρτίου κατά 0,4% και του Φεβρουαρίου κατά 16,8%. Οι αρτοποιοί υποστηρίζουν ότι, προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές απορροφόντας το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Από το Μάρτιο του 2022 η φρατζόλα των 350 γρ. κοστίζει από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ.

Το λεγόμενο ”κουλούρι Θεσσαλονίκης”, πωλείται από 60 έως 80 λεπτά, αλλά, μπορεί η τιμή του να φτάσει ακόμη και το 1 ευρώ!

Πάντως, οι αρτοποιοί αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας τους, από 14.400 αρτοποιεία σε όλη τη χώρα, 260 έβαλαν έκλεισαν μέσα στο 2022. Η ομοσπονδία αρτοποιών προβλέπει ότι, την επόμενη τριετία, οι οικογενειακοί φούρνοι θα είναι λιγότεροι κατά 30%.

 

Προηγούμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 54χρονης
Επόμενο άρθροΑκαθάριστα και απροσπέλαστα πεζοδρόμια έξω από σχολεία του Βόολου