Αρχισε η νέα σχολική χρονιά, καθώς άνοιξαν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και στη Μαγνησία όλα τα σχολεία για να οργανωθούν διοικητικά και γραφειοκρατικά, από τους 4.000 περίπου εκπαιδευτικούς και να είναι έτοιμα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου να υποδεχτούν τους μαθητές με τον αγιασμό.

Την ίδια μέρα ανακοινώθηκαν οι διορισμοί χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να καλύψουν σε ένα βαθμό τα κενά, ωστόσο, τι τελικά συμβαίνει, θα φανεί την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, όταν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγράψουν εκ νέου τα κενά μετά και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε ότι, ”η έναρξη των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά έγινε ομαλά. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά. Παράλληλα ολοκληρώσαμε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές”.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως, ”όλα τα σχολεία διαθέτουν διευθυντές, ενώ αναμένουμε από το υπουργείο τον ορισμό των νέων υποδιευθυντών, των εποπτών συμβούλων εκπαίδευσης, των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού”.

Στα σχολεία αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες επισκευών και καθαρισμού από συνεργεία του Δήμου Βόλου και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον την έναρξη των μαθημάτων.

Ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9:00 π.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και στις 9:30 π.μ. στο 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Πολύζου. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:45 στον προαύλιο χώρο των Επαγγελματικών Λυκείων και του Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού.

Ακολούθως, και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

 

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη στο Βόλο η έκθεση προ’ι’όντων: ”Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση”
Επόμενο άρθροΑπόλυτα επιτυχημένη η ”Λευκή Νύχτα” στην εμπορική αγορά του Βόλου