Η κατάσταση στη Θεσσαλία εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία και τις πλημμύρες που κατέκλυσαν σχεδόν όλο τον κάμπο.

Στην ενημέρωση του Σαββάτου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι, το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Βέβαια, εδώ υπάρχει το ”θέατρο του παραλόγου”, καθώς οι περισσότεροι Βολιώτες χρησιμοποιούν το νερό αυτό και για να πλυθούν και για να πλύνουν ρούχα και οικιακά σκεύη κι όχι μόνο για την τουαλέτα. Εξακολουθεί να προβληματίζει το γεγονός ότι δεν δίνονται στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στοιχεία της χημικής ανάλυσης του νερού του Βόλου!

Συνολικά, σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, ”μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 234 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού”.

Παράλληλα, καταγράφηκε μια μικρή ”συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Σκιάθο που σήμερα, με 12 ενεργά περιστατικά, βαίνει μειούμενη και δεν σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα”.

”Αντίστοιχη περίπτωση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας υπήρξε στην περιοχή των Σοφάδων με επτά νέες δηλώσεις σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται καμία άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές.

Οσον αφορά τις νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα, υπάρχουν πέντε νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το σύνολο των νοσηλευομένων Θεσσαλών σε δομές υγείας σε όλη την περιοχή είναι σήμερα 15”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΓέμισε η παραλία του Βόλου με σκουπίδια και άλλα υλικά που έβγαλε η Θάλασσα!
Επόμενο άρθροΚραυγή απόγνωσης κατοίκου πλημμυρισμένου χωριού στο Θεσσαλικό κάμπο