Για ”απραξία, αδιαφορία, παροιμιώδη ανικανότητα και μεγαλοπρεπές φιάσκο”, στο ζήτημα της σχολικής στέγης, καταγγέλλει τη σημερινή δημοτική αρχή ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, ζητώντας να γίνουν άμεσα έλεγχοι στα σχολεία ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών κι εκπαιδευτικών σ’ αυτά.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Παπαπέτρος αναφέρει:

”Ο απολογισμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής Βόλου στον τομέα της σχολικής στέγης αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο! Επί 9 ολόκληρα χρόνια, όχι μόνο δεν παρέδωσε ούτε ένα διδακτήριο που να δημοπράτησε η ίδια, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε καν στη βασική υποχρέωση των συντηρήσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ατύχημα που σημειώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, που στεγάζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όταν η καγκελόπορτα του σχολείου έπεσε και τραυμάτισε καθηγήτρια. Κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα γινόταν αν το σχολείο ήταν σε λειτουργία και έπεφτε η σιδερένια καγκελόπορτα εν ώρα διαλείμματος. Τραγική ειρωνεία είναι ότι μόλις πριν λίγες ημέρες είχε σταλεί έγγραφο στον Δήμο Βόλου προκειμένου οι αρμόδιες Υπηρεσίες να ελέγξουν την κατάσταση και να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των μαθητών.
Δυστυχώς, τίποτα τέτοιο δεν έγινε, όχι μόνο στο Καρτάλειο Διδακτήριο, αλλά και σε καμία άλλη σχολική μονάδα του Δήμου Βόλου. Ούτε πριν, ούτε μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Daniel». Η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους ώστε να αποφευχθεί η έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ούτε καν στον καθαρισμό των διδακτηρίων, με αποτέλεσμα δάσκαλοι και καθηγητές να «σηκώσουν τα μανίκια» οι ίδιοι.
Συγχαίρουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Δήμου Βόλου για την υπεύθυνη στάση του και καταδικάζουμε την παροιμιώδη ανικανότητα και αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τα προβλήματα σχολικής στέγης. Από την πτώση σοβάδων στα 18ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία, έως την κατάρρευση της καγκελόπορτας στο 2ο ΕΠΑΛ και τα τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία στο 4ο ΕΠΑΛ του Φυτόκου, ο απερχόμενος Δήμαρχος αρκέστηκε στις αυτοψίες και τις διαπιστώσεις…
Δυστυχώς για εκείνον, οι εικόνες από τα κατεστραμμένα διδακτήρια είναι ενδεικτικές της 9χρονης απραξίας του στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Ο “Δήμαρχος των έργων” που αρέσκεται να αυτοβαθμολογείται, παίρνει ΜΗΔΕΝ στο θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων.
Η «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητεί από τον Δήμο Βόλου να προχωρήσει έστω και τώρα στους απαραίτητους ελέγχους σε όλα τα διδακτήρια, διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας”.

 

Επίσης ο κ. Παπαπέτρος επισημαίνει με άλλη δήλωσή του ότι, ο Αχ. Μπέος υπέγραψε τη «θανατική» καταδίκη του Βόλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ενυπόγραφου εγγράφου από τις 25 Νοεμβρίου του 2020, προς την εταιρεία Mediterranean Gas, στο οποίο εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του για την εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό.

Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου έχει ως εξής:

”Η επένδυση του LNG είναι παράνομη και ακραία επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη, όσο και ο Αχιλλέας Μπέος που έβαλε την υπογραφή του υπέρ της ανάπτυξης της πλατφόρμας υγροποιημένου αερίου στον Σωρό. Ερήμην της τοπικής κοινωνίας, ερήμην όλης της πόλης, υπέγραψε τη “θανατική” καταδίκη του Βόλου. Ο άνθρωπος που σφράγισε την καταστροφή της πόλης, διεκδικεί μια τρίτη θητεία για να την εξαϋλώσει, όπως εξαΰλωσε και τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν θα τιναχτεί ο Βόλος στον αέρα για του Μπέου τις προσωπικές συμφωνίες. Δεν είναι ο Μπέος η πόλη για να υπονομεύει τις ζωές μας. Η πόλη είμαστε εμείς.
Εκτός των άλλων ο κ. Μπέος θα πρέπει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί δεν αποκάλυψε επί 3 χρόνια, ότι έχει ήδη δώσει την έγγραφη συναίνεση του στην επενδύτρια εταιρεία;
2. Γιατί δεν έφερε την απόφαση αυτή για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο;
3. Γιατί στις 19 Οκτωβρίου 2021 στην εκδήλωση παρουσίασης της επένδυσης στο Δημαρχείο του Βόλου, απέκρυψε την έγγραφη συναίνεση του;
4. Τι έγγραφα έχει υποβάλλει η επενδύτρια εταιρεία στο Δήμαρχο Βόλου, ώστε να αξιολογήσει την επένδυση και να χορηγήσει την σύμφωνη γνώμη του;
5. Τι συνεννοήσεις έχουν γίνει με την επενδύτρια εταιρεία MEDITERANNEAN GAS;
6. Τι άλλο μας κρύβει ο Δήμαρχος Βόλου;
Αυτές οι δραστηριότητες και οι επενδύσεις απαιτούν τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια. Είναι αδιανόητο γι’ αυτού του είδους τα θέματα να αποφασίζει ένας και μόνο άνθρωπος, ακόμη και αν αυτός είναι ο Δήμαρχος, καταλύοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα. Γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος συμπεριφέρεται λες και ο Δήμος είναι το μαγαζί του, λες και ο ίδιος είναι «πλασιέ» εταιρειών που θέλουν να ξεπεράσουν το σκόπελο της δημοσιότητας, της διάχυσης πληροφοριών, της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών. Εννέα χρόνια είναι αρκετά”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΤραγικός θάνατος για γυναίκα αυτοδύτη στην Αλόννησο
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: Πολλά τα παράπονα για Μπακογιάννη – Έχουμε πολύ καλύτερη λύση για τον δήμο της Αθήνας