Στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας στο Βόλο, μπροστά σε μεγάλο πλήθος, μίλησε το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην πόλη, ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Ο κ Κουρέτας ζήτησε άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες, μίλησε για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής και υποσχέθηκε, εφόσον είναι ο νέος Περιφερειάρχης, τη δημιουργία αντιπεριφέρειας για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν σε σχέση με την ηπειρωτική Θεσσαλία.

Για τις καταστροφές στη Θεσσαλία τόνισε:

”Η τραγωδία που βιώνει σήμερα η Θεσσαλία φέρει τη υπογραφή του κ. Αγοραστού. Πριν τον ΙΑΝΟ, αγνόησε τις σχετικές μελέτες. Μετά τον ΙΑΝΟ, εκτίμησε ότι η επανάληψη τέτοιων φαινομένων συμβαίνει μετά από αιώνες. Τρία χρόνια μετά, ο Daniel βρήκε παντελώς απροετοίμαστη τη Θεσσαλία και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Ο κ. Αγοραστός, ανεπίδεκτος μαθήσεως, αδράνησε και πάλι. Έτσι, 20 ημέρες μετά τον Daniel, οι βροχοπτώσεις του Elias αποτελείωσαν ο,τι είχε αφήσει όρθιο η προηγούμενη καταιγίδα. Η κατάληξη αυτή δεν ήταν τυχαία. Με τα χρήματα που η κεντρική εξουσία του έδωσε για αντιπλημμυρικά έργα, ο κ. Αγοραστός υλοποίησε έργα ψηφοθηρικής σκοπιμότητας. Σε πρώτη φάση το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε αυτή του την πρακτική, Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του απηύθυνε στη συνέχεια ερωτήματα φωτιά, που αφορούν σε εγκληματικές παραλείψεις του για την καταστροφή της Θεσσαλίας και τέλος, η Κυβέρνηση του αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα, αξιολογώντας τον ως επικίνδυνο δημόσιο λειτουργό”.

Αναφερόμενος στο δικό του πρόγραμμα είπε:

«Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Αγοραστό, πορευόμαστε με σχέδιο. Έτσι, στο πρόγραμμά μας, μελετημένο από καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλους ειδικούς, περιγράφονται, τόσο οι άμεσες προτεραιότητες, όσο και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Εκ των ων ουκ άνευ συμπεριλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και μάλιστα ενισχυμένα με τις αυστηρότερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με διεκδικητική επιχειρηματολογία κάθε ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όσα ήδη δεσμεύτηκε η Κομισιόν, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, από την ανακατεύθυνση πόρων του κεντρικού ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της Νέας ΚΑΠ καθώς και από εθνικούς πόρους υπέρ της Θεσσαλίας. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, συνεργαζόμενοι με την κεντρική εξουσία, σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους, την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς φορείς. Με ταχύτητα και διαφάνεια. Την αυτοδιοικητική μας πρόταση απευθύνουμε σε όλους τους πολίτες, ο,τι και αν ψήφισαν στις εθνικές εκλογές και ζητάμε τη στήριξή τους για ένα αύριο που μας αξίζει και μπορούμε να το κτίσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις”.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΤα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στη Μαγνησία
Επόμενο άρθροΚλείσιμο με απώλειες για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης