Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης και την έγκριση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, 26 μέλη εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με οκτώ Πυροσβεστικά Οχήματα, 32 συστήματα άντλησης – εκ των οποίων πέντε εξειδικευμένα άντλησης λάσπης – που ανήκουν στις Εθελοντικές Οργανώσεις, μετέβησαν στον Βόλο και συνέδραμαν στο έργο των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών για την αποκατάσταση της πόλης μετά την καταστροφική πλημμύρα της 27ης Σεπτεμβρίου.

Οι 26 εθελοντές εκπροσωπούν τις παρακάτω Εθελοντικές Οργανώσεις:

– Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας,

– Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου,

– Ομάδα Εθελοντών Δασοπροστασίας Βύρωνα,

– Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου Αττικής,

– Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου Αττικής,

– Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης

 

Επικεφαλής της αποστολής ορίστηκε ο κ. Σταμάτης Βογιατζόπουλος της Ομάδας της Ηλιούπολης. Η αποστολή ασχολήθηκε με άντληση υδάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας.

Διευκρινίζεται ότι την βοήθειά τους τα μέλη των οργανώσεων παρείχαν μόνο με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στην οποία απευθυνόταν οι δημότες και οι επιχειρήσεις της πόλης. Σύμφωνα με εντολές του Υπουργείου, άμεση προτεραιότητα της δράσης της αποστολής υπήρξε η υποστήριξη επαναφοράς λειτουργίας των υποσταθμών της ΔΕΗ και στη συνέχεια τα μέλη των αποστολών συνέβαλαν στην αποκατάσταση επιχειρήσεων και κατοικιών σύμφωνα με ιεράρχηση των αναγκών από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προηγούμενο άρθροΈναρξη εγγραφών στα τμήματα χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου
Επόμενο άρθροΕγγραφές στα Τμήματα του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι»