Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημ. Μπράττη, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το Βόλο, για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της πόλης. Ανάλογες επισκέψεις της ΑΔΕΔΥ έγιναν και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς. Η ΑΔΕΔΥ προσφέρει 25.000 ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων στην περιοχή του Βόλου.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης είπε μεταξύ άλλων ότι, η ΑΔΕΔΥ δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή της στην περιοχή, ενώ πρέπει όλοι να βλέπουμε με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράττης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η αλληλεγγύη είναι το καίριο μέλημα της οργάνωσης μιλώντας για κατάρρευση του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Επίσης επισήμανε ότι, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες εκείνων που δεν κατασκεύασαν τα αντιπλημμυρικά έργα όπως θα έπρεπε.

Το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη ακρίβεια της αγοράς και υποσχέθηκε κινητοποιήσεις των εργαζομένων ως αντίδραση στο φαινόμενο αυτό, ενώ έκανε λόγο για δημόσιο τομέα υποστελεχωμένο κατά 40%.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι πλημμύρισε το υπόγειο του Νοσοκομείου Βόλου και στο ότι η δημόσια υγεία παραμένει ο μεγάλος ασθενής με πολλές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι προσλήψεις 10.753 αναπληρωτών
Επόμενο άρθροΠου θα δοθεί δωρεάν εμφιαλωμένο νερό την Τετάρτη στο Βόλο