Με επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας, η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας(ΕΙΝΚΥΜ) την 5ηΥγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, τοπικούς βουλευτές ζητά να προκηρυχθεί άμεση μία μόνιμη θέση γιατρού, καθώς στο ογκολογικό τμήμα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με μόλις μία γιατρό.

Μετά από απόφαση που έλαβε στην έκτακτη Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της η Ένωση γνωστοποιεί ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν παραιτηθεί δύο από τους τρεις ιατρούς ογκολόγους, με αποτέλεσμα να υπηρετεί μόνο μία ιατρός στη Μονάδα Χημειοθεραπείας (Ογκολογικό Τμήμα) του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

«Γνωρίζετε ήδη ότι το προηγούμενο 3μηνο οι εισαγωγές των ασθενών, προκειμένου να υποβληθούν σε ενεργό ενδοφλέβια αγωγή, είναι κατά μέσο όρο 485 ανά μήνα (Μάϊος 503, Ιούνιος 471, Ιούλιος 478) ενώ κατά μέσο όρο 105 ανά μήνα είναι οι εισαγωγές (επιπλέον των ανωτέρω) για αντιμετώπιση π.χ. κάποιας επιπλοκής. Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Μονάδας και παράλληλα με τις ενεργές θεραπείες, πραγματοποιούνται Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία με 375 ασθενείς τον Μάιο, 293 τον Ιούνιοκαι 200 τον Ιούλιο, στους οποίους προσμετρώνται και οι νέοι ασθενείς που προσέρχονται για έναρξη θεραπείας, οι οποίοι είναι αντίστοιχα για το μήνα Μάιο 36, τον Ιούνιο 44 και για τον Ιούλιο 25.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι απάνθρωπο και πρακτικά αδύνατο να λειτουργεί ένα τόσο ευαίσθητο Τμήμα με μία μόνο ειδική ογκολόγο, πολύ περισσότερο στην πολύπαθη και συνεχώς δοκιμαζόμενη Μαγνησία. Είναι πλέον φανερό ότι η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επισφαλής και επικίνδυνη», αναφέρει στην επιστολή της.

«Τι θα γίνει για παράδειγμα, αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να απουσιάσει έστω και μία μέρα η μοναδική ιατρός; Ποιοι καρκινοπαθείς θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να στερηθούν τη θεραπεία τους όταν προκύψει ένα τέτοιο θέμα;», τα ερωτήματα που θέτει η ΕΙΝΚΥΜ και τονίζει ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει καμία καθυστέρηση, ούτε για μία μέρα.

«Προκηρύξτε σήμερα, με επείγουσα διαδικασία μία μόνιμη θέση ιατρού με ειδικότητα Παθολογικής Ογκολογίας. Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας», καταλήγει στην επιστολή της.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη σωματείων για τις πλημμύρες σήμερα το απόγευμα
Επόμενο άρθροΒλάβη κράτησε δεμένο το πλοίο για Σποράδες