Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο δικάστηκε χθες ένας 59χρονος κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, ο οποίος επιτέθηκε και μαχαίρωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι συγκρατούμενό του, μετά από έντονο διαπληκτισμό για την λειτουργία μιας τηλεόρασης.

Ο 59χρονος που ήταν ήδη κρατούμενος για διαφορετικό αδίκημα αντιμετώπιζε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 6.5 ετών.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Σεπτεμβρίου στις φυλακές Λάρισας, όταν ο 59χρονος μάλωνε έντονα με έναν συγκρατούμενό του αλβανικής υπηκοότητας. Αφορμή για τον καβγά ήταν το ποιος θα χειριστεί το κοντρόλ της τηλεόρασης. Η κατάσταση χειροτέρεψε, όταν μετά την λογομαχία ο κρατούμενος επιτέθηκε με γροθιές στον 59χρονο, ο οποίος με την σειρά του χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο μαχαίρι που είχε κρυμμένο πάνω του, χτυπώντας τον στην κοιλιά στον θώρακα και στον λαιμό, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του.

Ο Αλβανός κρατούμενος, που είχε αποφυλακιστεί στο μεσοδιάστημα, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, ενώ ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον μαχαίρωσε καθώς βρισκόταν σε θέση άμυνας.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις πράξεις, καταδικάζοντας τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 6.5 ετών χωρίς αναστολή, καθώς βρίσκεται ήδη στις φυλακές, ενώ ούτε η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χ.Μ

Προηγούμενο άρθροΜαίρη Χρονοπούλου: «Τη βρήκα πεσμένη χωρίς τις αισθήσεις της» – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική
Επόμενο άρθροΚοινή δράση τμημάτων AHEPA HJ-34 Κέρκυρας και AHEPA HJ-13 Βόλου – Δωρεά εμφιαλωμένων νερών σε Αστυνομία και Πυροσβεστική