Εκπρόσωποι σωματείων και επιτροπών αγώνα πλημμυροπαθών του Βόλου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης διεκδικώντας άμεσα μέτρα αποκατάστασης.

Υψωσαν πανό με τα αιτήματά τους και φώναξαν συνθήματα εκφράζοντας την αγωνία τους για το χειμώνα που έρχεται και με κάθε νέα βροχή να φοβούνται ότι θα πλημμυρίσουν πάλι.

Στο πλαίσιο αιτημάτων που παρέδωσαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου αναφέρουν:

«20 μέρες μετά τις πρώτες πλημμύρες είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές! Σπίτια και λαϊκές περιουσίες ξανά στις λάσπες. Περιοχές που ξενύχτησαν με το βλέμμα στραμμένο στις γέφυρες και τα ρέματα αγωνιώντας αν αυτά θα ξεχειλίσουν!

Αφού νιώσαμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, με κακοτεχνίες και διαρκή μπαλώματα στις όποιες ζημιές γίνονταν εδώ και χρόνια, νιώσαμε στο πετσί μας και τα αποτελέσματα της αποκατάστασης.

20 μέρες ακούγαμε από όλους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική αρχή πως όλα είναι υπό έλεγχο! Την στιγμή που ακόμα τα βουνά με τις λάσπες ήταν στις γωνιές κάθε συνοικίας, που οι λόφοι από τα φερτά υλικά βρίσκονταν σε κάθε ρέμα! Με φρεάτια βουλωμένα! Με αποτέλεσμα να ζήσουμε το ίδιο σκηνικό!

Και όλα αυτά γιατί τα έργα και οι υποδομές που είναι απαραίτητες για την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας, έχουν κόστος που δεν είναι στις ιεραρχήσεις τους!

Έχουμε χορτάσει από δικαιολογίες, απ’ το να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για το ποιος φταίει».

Τα αιτήματα περιλαμβάνουν:

• Άμεσο καθαρισμό των ρεμάτων που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

• Άμεση αποκατάσταση των δρόμων, χωρίς πρόχειρα μπαλώματα, μπάζωμα ρεμάτων κλπ, ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός γειτονιών, όπως στον Άνω Βόλο, ολόκληρων χωριών όπως στη Μακρινίτσα.

• Να γίνει πλήρη καταγραφή όλων των ζημιών και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών οικογενειών.

• Άμεσο καθαρισμό από τη λάσπη, τα φερτά υλικά κλπ, να γίνουν τώρα οι αναγκαίοι ψεκασμοί και απολυμάνσεις. Εξασφάλιση της επιδημιολογικής παρατήρησης με ευθύνη του κράτους. Παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.

• Να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί η γέφυρα του Ξηριά στο Νέο Δέλτα, η γέφυρα του ΟΣΕ στον Κραυσίδωνα, ο τοίχος του λιμανιού στο Παλιό Λιμεναρχείο. Να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, με γενναία κρατική χρηματοδότηση”.

Πηγή: 902.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο39χρονος έπεσε από σκεπή και σκοτώθηκε
Επόμενο άρθροΕπεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μάνδρα – Εντοπίστηκαν κάλυκες