Συνάντηση γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Ξενώνα Αστέγων του δήμου Βόλου και την Κιβωτό του Κόσμου με έδρα το Διμήνι.

Με τη στήριξη της προέδρου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Σοφίας Χάλαρη, συμμετείχαν στη συνάντηση από το Ξενώνα Αστέγων η κοινωνική λειτουργός Βησσαρία Θεοδωροπούλου και η νοσηλεύτρια Χαρίκλεια Βασιλειά.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια εκτενή περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου που περιλάμβανε τις προϋποθέσεις ένταξης, τον κανονισμό λειτουργίας και τις παροχές που προσφέρει ο ξενώνας στους διαμένοντες. Επίσης, αναφέρθηκαν οι καλές πρακτικές παραπομπής περιπτώσεων από υπηρεσίες και συγκεκριμένα πως μπορεί να δημιουργηθεί μια δίοδος παραπομπής για τα νεαρά άτομα που μόλις έχουν ενηλικιωθεί στην Κιβωτό του Κόσμου προς το Ξενώνα Αστέγων. Σκοπός η ομαλή μετάβαση τους στην ενήλικη ζωή και η υποστήριξη των νεαρών στην κοινωνική τους ένταξη στη πόλη του Βόλου. Τέλος, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Ξενώνα Αστέγων προς διάθεση της Κιβωτού.

Προηγούμενο άρθροΔιευρυμένο ωράριο ενόψει εκλογών για διαβατήρια και ταυτότητες
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο από τον Οδηγισμό της Νέας Ιωνίας