Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα 11/10/2023, στις 8 το πρωί, έχουν πραγματοποιηθεί 1.839 λήψεις δειγμάτων νερού. Οι αλλαγές που παρουσιάζονται είναι:

Στον Δήμο Βόλου:

Το νερό κρίνεται κατάλληλο στον αστικό ιστό του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, καθώς και στις δημοτικές ενότητες Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρυνίτσας και συγκεκριμένα, στις τοπικές κοινότητες Άλλης Μεριάς, Σταγιατών, Πορταριάς, Κατωχωρίου, Ανακασιάς, Αγίου Ονουφρίου, Άνω Βόλου και Μακρυνίτσας. Ακόμη, το νερό κρίνεται κατάλληλο στους περιφερειακούς οικισμούς Αγριάς, Άνω Λεχωνίων, Κάτω Λεχωνίων, Βροχιάς και Μαλάκι.

Το νερό κρίνεται ακατάλληλο για το Φυτόκο, το Διμήνι, τις Αλυκές, καθώς και στις Βιομηχανικές Περιοχές Α και Β.

Σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας (υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι) συστήνεται να αποφεύγεται η πόση, εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας, που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσης γεωτρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες.

Στον Δήμο Σοφάδων:

Το νερό κρίνεται ακατάλληλο στους οικισμούς Γραμματικού και Νέου Ικονίου. Το νερό κρίνεται κατάλληλο στην τοπική κοινότητα Αγίου Βησσαρίου.

Εκτός από τις αλλαγές στους δήμους Βόλου και Σοφάδων με τις υποσημειώσεις που επισημάνθηκαν, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθροΆνδρος: Διεστραμμένος βίασε κουταβάκι και εξαφανίστηκε
Επόμενο άρθροΑνατροπή στον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη: Εξελέγη δήμαρχος μετά από… τρεις μέρες