Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.

Η φωτιά καίει καλαμιές και χαμηλή βλάστηση μέσα σε βαλτώδη περιοχή γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Κίνδυνος για τον εθνικό δρυμό του Σχοινιά

Επίσης στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο κίνδυνος είναι το πύρινο μέτωπο να περάσει στα δάσος του Σχοινιά.

Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι φλόγες είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή χωρίς για την ώρα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πολλοί εθελοντές.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν εναέρια μέσα και περιόρισαν το μέτωπο. Ωστόσο στη συνέχεια η φωτιά έλαβε διαστάσεις και αυτήν την ώρα φαίνεται να έχει δημιουργήσει ενα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα η φωτιά καίει στον Βάλτο μεταξύ Κωπηλατοδρομίου και Κάτω Σουλίου.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με οχήματα όπως και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Μαραθώνος ΠΥΣΕΘ και ΣΕΔΜ και εθελοντικές ομάδες όμορων Δήμων όπως από την Ραφήνα, το Μαρκόπουλο κτλ, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται με περαιτέρω Πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο μεταβαίνει ακόμα ένα όχημα από την Ραφήνα

Η φωτιά καίει καλαμιές και φαίνεται μέχρι και από την Νέα Μάκρη, το Μάτι και περιοχές της Ραφήνας, ενώ φαίνεται πως η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα

Ναταλία Δραγούμη: «Όταν μεθούσα, έβγαζα την μπλούζα μου μπροστά στον κόσμο»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕλαιόλαδο: Ρουκέτα στην παραγωγή από την πιθανή κατάρρευση εταιρείας κολοσσού
Επόμενο άρθροΚεντρική ομιλία Δημ. Κουρέτα στη Λάρισα: «Οι περήφανοι Θεσσαλοί δε θα υποκύψουν σε εκβιασμούς» (φωτό – βίντεο)