Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή. Στην πρώτη «μάχη» της φάσης των «64» του EHF European Cup πέρασε με νίκη, 31-24, από τη Σαρδηνία, κυριαρχώντας απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ιταλίας και κάτοχο του Κυπέλλου, Ρέιμοντ Σάσαρι και κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «32».

Στο δεύτερο η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ανέβασε ρυθμό, πήρε μεγάλες διαφορές και με εξαιρετική άμυνα και κορυφαίο σκόρερ τον Σάββα, με οκτώ γκολ (επτά ο Τζηράς), έφτασε στη νίκη, στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου του ευρωπαϊκού θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη (18/10, 18:00), στη ρεβάνς των «64» της διοργάνωσης στην Ηλιούπολη θέλει να υπερασπιστεί το σημερινό αποτέλεσμα και να «σφραγίσει» την πρόκριση.

«Στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε καλύτερα, παίξαμε καλύτερα. Δεν είναι η εικόνα που θέλουμε, όμως ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεντρωνόμαστε, θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά στην έδρα μας, την Τετάρτη», δήλωσε ο Γραμματικός.

«Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάσαμε μια σχετικά καλή εικόνα. Η ομάδα της Σάσαρι είναι πολύ καλή, με νέα παιδιά που έπαιζαν πολύ γρήγορα και είχαν κι αυτοί κάποια καλά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα και την Τετάρτη εξαρτάται καθαρά από τη δική μας απόδοση. Το αφήνουμε πίσω το σημερινό, συγχαρητήρια στα παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάββας Σάββας είπε: «Είχαμε ένα αναμενόμενο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε βρει ακόμα ρυθμό, αλλά μέσα από την καλή άμυνα στο δεύτερο και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, βρήκαμε κάποια εύκολα γκολ και πήραμε μεγάλη διαφορά. Είναι ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ για τη ρεβάνς στην έδρα μας, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα για την πρόκριση, όμως είναι η πρώτη μας ευρωπαϊκή νίκη φέτος και είναι σημαντικό».

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κοτανίδης, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 1, Σάββας 8, Σλίσκοβιτς 3, Παπαβασίλης 3, Σλαβούλιτσα 4, Βίντα 1, Τζίμπουλας 1, Τσιγαρίδας 1, Κάβτσιτς 1, Μιχαηλίδης 1, Κανδύλας, Πασσιάς, Μοντόρο, Παπαντωνόπουλος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ αναλαμβάνει δράση για την έλλειψη φαρμάκων
Επόμενο άρθροΜήλα: Λιγότερα και πιο ακριβά λόγω της κακοκαιρίας Daniel