Πρόκειται για τους:

ΚΙΤΣΑ Χαρίλαο του Νεκτάριου και της Βασιλικής, γεν. 11/11/1988 στη Θεσσαλονίκη, ΚΙΤΣΑ Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας, γεν. 10/01/1960 στην Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟ Στέργιο-Σοφούλη του Νικολάου και της Θεοδώρας, γεν. 15/3/1985 στην Βέροια, ΚΙΤΣΑ Βά’ι’α του Νικολάου και της Φρειδερίκης, γεν. 6/12/1970 στην Αθήνα, ΚΙΤΣΑ Σωτήριο του Νεκτάριου και της Βασιλικής, γεν. 22/12/1992 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ΖΩΓΡΑΦΟ Βασίλειο του Ελευθερίου και της Αναστασίας, γεν. 7/3/1978 στη Βέροια και ΘΕΟΔΩΡΟΥ Χρήστο του Γεωργίου και της Ειρήνης, γεν. 11/06/1993 στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, ”αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τέλεσαν, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις’, δηλαδή με σκοπό να τους αναγνωρίσουν πολλοί που έπεσαν θύματά τους..

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2641022520 και 2641030168 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η εγκληματική οργάνωση ανέπτυξε την παράνομη δράση της στις εξής πόλεις:

Βόλο, Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Στο Βόλο η εγκληματική οργάνωση μπήκε σε τέσσερα σπίτια και πήρε χρυσαφικά και χρήματα, ενώ απουσίαζαν οι ένοικοι. Αυτό σημαίνει ότι, παρακολουθούσαν τα σπίτια που θα ”χτυπούσαν”.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ενημερώθηκε για την εξιχνίαση, καθώς ζητήθηκε να γίνει ταυτοποίηση σε τοπικό επίπεδο των ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν δηλώσει κλοπή χρυσαφικών και χρημάτων.

Για τη σύλληψη των δραστών συνεργάστηκαν αστυνομικοί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, από τον Ιούλιο του 2022, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας 63 κλοπές από σπίτια, σε διάφορες πόλεις της χώρας, κατά τις οποίες έκλεψαν συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων πούλησαν στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Οσον αφορά τους τρόπους δράσης τους, αυτοί περιελάμβαναν ομάδες ατόμων κάθε φορά διαφορετικής σύνθεσης.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΙσραήλ: Επί ποδός οι επιχειρήσεις με το βλέμμα στη Γάζα – Πώς ο πόλεμος αλλάζει τη στρατηγική
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές: Ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής