Σε ανακοίνωσή τους, οι Μαχητικές κι Ελεύθερες Βόλου αναφέρουν:

Το βράδυ των εκλογών της 8/10/23, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Δήμο Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος επέλεξε να στοχοποιήσει και να επιτεθεί με τον πιο χυδαίο τρόπο στους ομοφυλόφιλους δήθεν για να απαντήσει στην κριτική που δέχτηκε προεκλογικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Η πράξη αυτή δεν ήταν τυχαία και φυσικά δεν αφορά μόνο τον Κασσελάκη. Ο δήμαρχος του Βόλου επέλεξε να ξεράσει το ομοφοβικό του μίσος μπροστά στις κάμερες που μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση σε όλη τη χώρα, και μπροστά σε δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά.

Η εικόνα των οπαδών του να χειροκροτούν και να επευφημούν την χυδαία αυτή επίθεση προκάλεσε σοκ και πρέπει να αφυπνίσει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς σεξιστικών και ομοφοβικών πράξεων και δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου εδώ και χρόνια. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να δικαιολογήσει το χαστούκι που έριξε σε πολίτη στην Άλλη Μεριά λέγοντας ότι ως άντρας «παλιάς κοπής», έχει μάθει να λύνει τις διαφορές του με ξύλο επειδή δεν είναι «λουλού», ένας ακόμη υβριστικός χαρακτηρισμός για τους ομοφυλόφιλους.

Στη σημερινή κοινωνία οι γκέι, οι λεσβίες, τα τρανς άτομα, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ως σύνολο υφίστανται πολύ συχνά διακρίσεις, προσβολές, λεκτική και συχνά σωματική βία. Στα σχολεία το μπούλινγκ, ειδικά με θύματα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά, βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο Ζακ Κωστόπουλος, η Δήμητρα από τη Λέσβο, η Κουβανή τρανς Άννα κ.α. δολοφονήθηκαν επειδή ήταν ΛΟΑΤΚΙ. Τεράστια είναι η αύξηση και στις γυναίκες – θύματα έμφυλης και ενδο-οικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα και στην πόλη μας.

Όταν ο δήμαρχος μιας πόλης βρίζει δημόσια τους γκέι, όταν δικαιολογεί την ματσό, σεξιστική και ομοφοβική βία, όταν βρίζει επανειλημμένα τις γυναίκες, τότε ουσιαστικά έχει ευθύνη για την προώθηση της βίας εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ και εναντίον των γυναικών.

Ταυτόχρονα, αναπαράγει όλα τα ομοφοβικά στερεότυπα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όπως ότι, αν ένα ζευγάρι γκέι υιοθετήσει παιδιά, τότε και αυτά θα γίνουν γκέι κοκ.

Ο Μπέος, όπως και κάθε άλλος λαϊκιστής πολιτικός, εργαλειοποιεί την ομοφοβία και το σεξισμό με σκοπό να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα και το αποτέλεσμα της πολιτικής του. Ο Μπέος θέλει έναν λαό όχλο, που να μισεί τους ΛΟΑΤΚΙ και άλλες καταπιεσμένες μειονότητες για να μην βλέπει τα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή. Να μην βλέπει τι έγινε στις πλημμύρες, τι έγινε στις πυρκαγιές, τι νερό πίνουμε, τι αέρα αναπνέουμε, τι ελεύθερους χώρους δεν έχουμε, σε τι πόλη ζούμε.

Η πόλη δεν ανήκει στους ματσό ομοφοβικούς! Η πόλη ανήκει σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό, φύλο, χρώμα, θρησκεία.

Από την πλευρά μας καλούμε κάθε δημοκρατικό άτομο -που κατανοεί τι σημαίνει και πού οδηγεί η νομιμοποίηση της ιδεολογίας του μίσους- σε μαζική, συλλογική και οργανωμένη αντίσταση.

Προηγούμενο άρθροΖ. Μακρή και ΝΕΜΕΣΙΣ παραδίδουν ρουχισμό, υποδήματα και γραφική ύλη στην Ι.Μ. Δημητριάδος
Επόμενο άρθροΈκθεση αρχειακού υλικού «Ο Βόλος Ελεύθερος: 19 Οκτωβρίου 1944» από τα Γ.Α.Κ Μαγνησίας