Συνεχίζεται η καταβολή αποζημιώσεων πρώτης αρωγής, σε ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα είναι ανοιχτή έως το τέλος Οκτωβρίου όπως είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στο πλαίσιο ενημέρωσης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί 72,6 εκατομμύρια ευρώ σε 17.113 πολίτες.

Την Παρασκευή δόθηκαν 5,85 εκατομμύρια ευρώ σε 2.449 δικαιούχους και την εβδομάδα που πέρασε δόθηκαν 8,17 εκατομμύρια ευρώ σε 3.211 άτομα.

Για τους αγρότες είπε ότι μέσα σε δυο βδομάδες δόθηκαν 7,7 εκατομμύρια ευρώ σε 3.853 δικαιούχους κι έχουν γίνει 30.000 αυτοψίες στη Θεσσαλία.

Για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Elias ο κύριος Τριαντόπουλος είπε ότι το έργο καταγραφής των ζημιών γίνεται από επιτροπές των Δήμων ενώ η ενίσχυση θα γίνει με έκτακτη χρηματοδότηση της πολιτείας στους Δήμους.

Ο Διοικητής της 5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης ανέφερε ότι ”δεν παρατηρείται συρροή περιστατικών γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού που να σχετίζεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα”.

Για τη λεπτοσπείρωση είπε ότι υπάρχουν οκτώ νέα κρούσματα και συνολικά 42 με τέσσερα άτομα να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Υπάρχουν ακόμα 94 περιστατικά που διερευνώνται εκ των οποίων τα 63 βγήκαν αρνητικά από τον πρώτο έλεγχο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΠΑΟ-Μακάμπι: Έξαλλος με τους διαιτητές ο Αταμάν, αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή
Επόμενο άρθροΓάζα: «Χτυπάνε αμάχους, σκότωσαν μωρά» – Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος της Μονής του Αγίου Πορφυρίου