Με την πλάτη στον τοίχο κυβέρνηση και Αγοραστός μετά τις καταγγελίες για διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία λίγες μόλις ώρες μετά την ήττα στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, περνώντας στην αντεπίθεση και αποκρούοντας τις κατηγορίες εναντίον του -περί ψεμμάτων- παρουσίασε έγγραφα για τα έργα που είχαν προγραμματιστεί σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες και σταμάτησαν λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών καταρρίπτοντας τα λεγόμενα του Κώστα Αγοραστού αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη που έσπευσε να υιοθετήσει όσα υποστήριξε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουρέτα ο ηττημένος των αυτοδιοικητικών εκλογών, Κώστας Αγοραστός, έδωσε εντολή την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, (δύο ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης) στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα ενώ με έγγραφό του την ίδια ημέρα είχε ενημερώσει για την απόφασή του να σταματήσουν τα έργα και τους Χρήστο Σταϊκούρα και τον Νίκο Ταχιάο.

Επιβεβαιώση της καταγγελίας και… ο Κ. Αγοραστός

Ο κ. Κουρέτας επανέλαβε ότι οι κάτοικοι των χωριών που πλημμύρισαν τον ενημέρωσαν ότι στις 18 Οκτωβρίου σταμάτησαν τα έργα και πως ο ίδιος επιβεβαίωσε την καταγγελία μιλώντας με την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας, η οποία του είπε ότι με εντολή του κ. Αγοραστού οι εταιρείες σταμάτησαν τα έργα στα αναχώματα.

Χθες, στο μέτωπο κατά του Κώστα Αγοραστού μπήκε και ο κοινοτάρχης Βλοχού, Γιάννης Κουκάς, λέγοντας (ΣΚΑΪ) ότι τα έργα στα αναχώματα ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν από τον β’ γύρο και σταμάτησαν την επομένη των εκλογών.

«Αν σταμάτησαν τα έργα για μια μέρα τα μηχανήματα για οποιοδήποτε λόγο ή για συντήρηση νομίζω αυτό δε σημαίνει διακοπή των έργων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 90 μηχανήματα στη Μαγνησία» είχε υποστηρίξει (ΣΚΑΪ) ο κ. Αγοραστός κατηγορώντας για «ψέμματα» τον Δημήτρη Κουρέτα.

Τα έγγραφα

Η σημερινή απάντηση (OPEN TV) του Δημήτρη Κουρέτα είναι αποστομωτική. Όπως αποκάλυψε, «ο Κώστας Αγοραστός με έγγραφό του στις 24 Σεπτεμβρίου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καλούσε τους Σταϊκούρα και Ταχιάο, να συναντηθούν για να δουν τι θα γίνει με τα αναχώματα στις περιοχές που πλημμύρισαν.

Στις 14 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο τα έργα, αλλά όχι των αναχωμάτων, τα αναλαμβάνει η κεντρική διοίκηση. Τέσσερις μέρες μετά στις 18 Οκτωβρίου, ο Αγοραστός έστειλε έγγραφο στους Σταϊκούρα, Ταχιάο ότι δεν έχει χρήματα και σταματάει τα έργα».

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, «προεκλογικά ο Αγοραστός έδωσε εντολή σε τεχνικές εταιρείες να προχωρήσουν σε έργα στα αναχώματα χωρίς να κάνουν συμβάσεις γιατί τα έργα είχαν επείγοντα χαρακτήρα και θα πληρώνονταν στην πορεία.

Και στη συνέχεια, όταν κατατροπώθηκε στις εκλογές ο απερχόμενος περιφερειάρχης έδωσε εντολή να σταματήσουν τα έργα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες προέδρων κοινοτήτων της Θεσσαλίας και από την ανάδειξη του θέματος οι εργασίες σε ορισμένες περιοχές άρχισαν και πάλι την Πέμπτη (19/10).

Πηγή: efsyn

Νίκος Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΑποκλειστικό in – Τι αναφέρουν πηγές του Δήμου Θεσσαλονίκης για το εργατικό ατύχημα
Επόμενο άρθροΟ Arvin Chen σκηνοθετεί τη σειρά «Coolie» με «φόντο» τη ζωή των Κινέζων εργατών στην Κούβα