Παρέμβαση για την ενίσχυση των κλάδων του τουρισμού, των ξενοδόχων και της εστίασης στο νομό Μαγνησίας ζήτησε στη βουλή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και   Εμπορίου βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».  

Ο βουλευτής, εξέφρασε την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ο τουρισμός στην Επικράτεια ανακάμπτει στα επίπεδα του 2019 και υπογράμμισε την αναντιστοιχία που προκύπτει για την πληττόμενη Μαγνησία. Επανήλθε στο ζήτημα της στήριξης του συγκεκριμένου κλάδου μετά τη θεομηνία, που έπληξε με σφοδρότητα το Νομό μας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος στην παρέμβασή του, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κ. Ελένης  Ράπτη τόνισε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ο τουρισμός ανακάμπτει στα επίπεδα του 2019. Νομίζω, όμως, ότι και ως Επιτροπή εμείς και ως Υπουργείο εσείς, θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε περιοχές που επλήγησαν, όπως η Μαγνησία.

Και, βέβαια, οι πληγείσες επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν μέσα από την αρωγή της πολιτείας, αλλά υπάρχουν και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τον περιορισμό της προσβασιμότητας, το πλήθος των προβλημάτων που προκύπτουν από την τελευταία καταστροφή και τον καταιγισμό ακυρώσεων.   

Δηλαδή, οι ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας είναι 2 μήνες χωρίς πελάτες πλέον. Ξέρω ότι είναι συναρμοδιότητα με άλλα Υπουργεία, αλλά θέλουμε και τη δική σας υποστήριξη. 

Η Υπουργός κ. Κεφαλογιάννη, γνωρίζω ότι συνάντησε τους φορείς της Μαγνησίας -ξενοδόχους και εστίαση. Όμως, είναι επείγον το ζήτημα, γιατί έχουμε και την τουριστική χειμερινή σεζόν μπροστά μας για το Πήλιο. Και η μεν πολιτεία διορθώνει τις υποδομές σταδιακά, όμως αυτός ο κλάδος έχει πληγεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Είναι ήδη 2 μήνες χωρίς πελάτες και τα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου και τα εστιατόρια και επείγει, κατά την άποψή μου η ενίσχυσή τους. 

Εκμεταλλεύομαι, την εντοπιότητα και την Προεδρία της Επιτροπής για να θέσω και υπόψιν των μελών, αλλά και υπόψιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, το φλέγον αυτό ζήτημα.  

Επείγει, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων – αυτό είναι κάτι που το λέμε συνεχώς όταν ζητούμε ενισχύσεις και μέτρα – η στήριξη αυτών των δύο συγκεκριμένων κλάδων των ξενοδόχων και της εστίασης, στο νομό Μαγνησίας» κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος.

Προηγούμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και Ζ. Μακρή στην Κεφαλονιά για τη γιορτή του Αγ. Γερασίμου
Επόμενο άρθροΔημόσιοι υπάλληλοι: Οι νέοι μισθοί από την 1η Ιανουαρίου 2024