Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κ. Πιερρακάκης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή παραβρέθηκαν στην τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποδίδοντας φόρο τιμής και σεβασμού στον Μακαριώτατο ως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία είχε το προνόμιο να παραστεί ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, παρακολούθησε την επιτιμοποίηση του κ. Βαρθολομαίου από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, σε μια συγκινητική εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Συλλόγου των Αθηναίων, στην Πλάκα.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθ. Παναγιώτης Ε. Καλδής προλόγισε την τελετή και καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΑΔΑ. Στη συνέχεια, για την οικουμενική προσφορά του κ. Βαρθολομαίου μίλησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων Ε. Σκιαδάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού ΠΑΔΑ καθ. Γ. Φακορέλλης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, καθ. Σ. Χ. Μπογιατζής ενώ το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη παρουσίασε εκτενώς η καθηγήτρια του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Στ. Χλουβεράκη.
Η Υφυπουργός Παιδείας κατέθεσε την βαθιά εκτίμησή της στην πανανθρώπινη δράση του κ. Βαρθολομαίου και απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές της στην παγκόσμια προσωπικότητα της Ορθοδοξίας τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης, Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίον τη συνδέουν πολύτιμοι δεσμοί και τον οποίον επισκέπτεται τακτικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.
Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε φορτηγό που μετέφερε ξυλεία στο Βόλο
Επόμενο άρθροΆδειες οδήγησης Ταξί: Την επόμενη Δευτέρα οι εξετάσεις