Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στο facebook έκανε ο γνωστός Βολιώτης παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος, ο οποίος παρατηρεί ότι, αν και πέρασαν πολλές; μέρες από τις δυο πλημμύρες στην πόλη, η σκόνη παραμένει και απειλεί τα παιδιά που είναι περισσότερο εκτεθειμένα κι ευαίσθητα σ’ αυτή. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

”Να κάνουμε μια επισήμανση μήπως αλλάξει κάτι.
Είμαστε 50 ημέρες μετά την πρώτη πλημμύρα. Ίσως το πιο πολυσύχναστο σημείο του Βόλου για τα παιδιά, οι κούνιες του Αγίου Κωνσταντίνου, είναι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ γεμάτες με σκόνη, χώμα και ξεραμένη λάσπη.
Για την ακρίβεια ουδέποτε καθαρίστηκαν.
Αρχικά δεν τις επισκεπτόταν κανείς μετά τις ημέρες της καταστροφής.
Καθώς όμως οι εβδομάδες περνάνε και ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος τα παιδιά αρχίζουν να έρχονται ξανά στο αγαπημένο τους σημείο, με αποκορύφωμα τις προάλλες που μερικά κυλιόντουσαν κυριολεκτικά κάτω, μωρά έβαζαν την άμμο στο στόμα,ενώ δύο κοριτσάκια είχαν φέρει και κουβαδάκια μαζί.
Προς τους γονείς : Που ανησυχείτε για την ηπατίτιδα και την λεπτοσπείρωση. Αυτή η άμμος που βλέπετε δεν είναι για παιχνίδι, είναι χώμα που έφερε ο χείμαρρος και λάσπη που ξεράθηκε, προφανώς και δυνητικά βρίθει μολυσματικών υλικών και παθογόνων.
Προς τους ιθυνοντες : Παιδιά μην καθαρίσετε για 1000στή φορά την Ιάσονος και μπροστά στο Δημαρχείο. Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία της πόλης που έχουν ανάγκη, σημεία γεμάτα με παιδιά. Προχθές το πρωί στο Οξυγόνο έβλεπα παιδιά να περπατούν στην Αχιλλέως ανάμεσα από βουνά λάσπης για να πάνε στο Δημοτικό.
Και ειλικρινά απελπίστηκα.
Σας παρακαλώ φροντίστε το.
Κοντεύουμε δυο μήνες.
Είναι ντροπή”.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΘεόδωρος Σκυλακάκης: Στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Επόμενο άρθροΣεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους στο Ξυλόκαστρο