Ασφυκτικά γεμάτο ήταν λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής το αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επί της οδού Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου από εκπροσώπους φορέων της πόλης και κατοίκων οι οποίοι διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν σθεναρά για να μην εγκατασταθεί μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG), μέσα στον Παγασητικό, μεταξύ των περιοχών Αγιος Στέφανος, Μάραθος, Κριθαριά.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε ο ”σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού κόλπου- ο Παγασητικός μας ενώνει”, με πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιο Τσάμη ο οποίος τόνισε ότι, πρέπει όλοι να κατανοήσουν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή και την υποβάθμιση που θα υποστεί περιβαλλοντικά οικονομικά και οικιστικά αυτή, σε περίπτωση που η κατασκευή αυτή υλοποιηθεί, ενώ δεν θα υπάρξει κανένα όφελος.

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή από την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιου συστήματος, επισήμαναν και οι άλλοι ομιλητές.

Τελικά δόθηκε υπόσχεση κλιμάκωσης του αγώνα με κάλεσμα για συμμετοχή σ’ αυτόν, όσο γίνεται περισσότερων Βολιωτών.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο«Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού» – Η πρώτη δήλωση της οικογένειάς του Μάθιου Πέρι
Επόμενο άρθροΤζακ ποτ στο Τζόκερ – Zougla