Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας ανέφερε ότι, η συνολική ζημιά που υπέστη ο Βόλος από τις δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου υπολογίζεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ κι ότι το σημαντικό έργο προτεραιότητας για την αποκατάσταση της γέφυρας στην Αλλη Μεριά θα το κατασκευάσει ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, ενώ σημαντικό είναι να αποκατασταθεί και ο δρόμος στην Κουκουράβα.

Ο κ. Μπέος είπε επίσης ότι, συναντήθηκε στην Αθήνα με αρμόδιους παράγοντες για την αποκατάσταση των ζημιών στην πόλη.

Για τη ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε ότι θα γίνουν γρήγορα τα σχετικά έργα ώστε το δίκτυο να λειτουργεί κανονικά, χωρίς διακοπές και μειώσεις πιέσεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι κάποιοι ”έφαγαν” λεφτά από την κατασκευή του Περιφερειακού και δεν έγιναν τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα, για τα οποία θα υπάρξει συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας..

Είπε ακόμα ότι, θα υπάρξει μελέτη για τις οδούς Δημητριάδος, Λαμπράκη και τις περιοχές Παλαιών, Παλιού Λιμεναρχείου και Νεάπολης, που συνήθως πλημμυρίζουν.

Ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε στη ”γραφειοκρατία” για την εκταμίευση χρημάτων που έχουν κατατεθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για την πληρωμή των εργολάβων που εκτελούν την αποκατάσταση των ζημιών. Χαρακτηριστικά είπε ότι, εδώ και 12 ημέρες υπάρχουν στο λογαριασμό του Δήμου 3 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργολάβοι, αλλά η γραφειοκρατία δεν το επιτρέπει. Ισως από την Τρίτη να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Είπε επίσης ότι, την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με αρμόδιους Υπουργούς για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθώς δεν έχει περιέλθει ακόμη στο Δήμο κι ότι θα πραγματοποιηθεί τηλεμαραθώνιος για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες.

Ο κ. Μπέος ανέφερε τέλος ότι, ο ίδιος θα προσπαθήσει με εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, να προβάλλει το Βόλο και να ενισχύσει τον τουρισμό της περιοχής.

Μελανό σημείο της συνέντευξης αποτελεί ο απαράδεκτος τρόπος που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Βόλου, όχι πρωτότυπο, για να χαρακτηρίσει δημοσιογράφους, αλλά και την κ. Τζανετουλάκου που δημοσιοποίησε στοιχεία από την ανάλυση του νερού στη βρύση της, διαπιστώνοντας κολοβακτηρίδια. Μίλησε για άτομα που δυσφημούν την πόλη και κάλεσε τους πολίτες να τους ”πετάνε γιαούρτια”.

Στο παρακάτω βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης του δημάρχου, το σημείο από το οποίο αρχίζει η επίθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, βρίσκεται στα 15 λεπτά από την αρχή.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΣτέλλα Γεωργιάδου: Έπεσε πολύ φτυάρι για την εμφάνισή μας και ειδικά για εμένα
Επόμενο άρθροΛουτσέσκου: «Κάποιες φορές πρέπει να παραδέχεσαι την υπεροχή του αντιπάλου»