Με την καταδίκη ενός 60χρονου για ανθρωποκτονία από αμέλεια ολοκληρώθηκε η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για περιστατικό που έλαβε μέρος το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο 60χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού δεν είδε τον κρυμμένο 33χρονο φίλο του, όσο προσπαθούσε να πυροβολήσει ένα αγριογούρουνο, με αποτέλεσμα να τον βρίσκει στον μηρό. Ο άτυχος κυνηγός έχασε την ζωή του λίγο αργότερα λόγω μεγάλης αιμορραγίας. Το συμβάν έλαβε μέρος στην περιοχή του Μυλοπόταμου στο Ανατολικό Πήλιο το 2020.

Οι δύο άντρες έφτασαν στην περιοχή από την Τσαγκαράδα φορώντας παραλλαγές, αλλά όχι τα απαραίτητα φωσφοριζέ γιλέκα, πιθανώς για να μην γίνουν αντιληπτοί από τον δασοφύλακα και τον θηροφύλακα, καθώς σε εκείνη την χρονική περίοδο απαγορευόταν κάθε κυνηγετική δραστηριότητα.

Ο 60χρονος υποστήριξε πως όταν έστησαν καρτέρι για το αγριογούρουνο, ο φίλος του μετακινήθηκε χωρίς αυτός να το καταλάβει, με αποτέλεσμα όταν είδε το ζώο να πυροβολήσει αμέσως και τα σκάγια να βρουν τον 33χρονο στον μηρό. Κάλεσαν απευθείας ασθενοφόρο ώστε να μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος ξεψύχησε στο ασθενοφόρο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.

Δήλωσε πως το άτυχο θύμα ήταν πολύ κοντινός οικογενειακός του φίλος, ενώ μετά τον θάνατό του φρόντισε την οικογένεια και τα παιδιά του, βοηθώντας τους οικονομικά.

Στο Δικαστήριο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον 60χρονο λόγω της πολύ κοντινής του σχέσης με το θύμα, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου να τον κρίνει ένοχο, επιβάλοντάς του ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Χ.Μ

Προηγούμενο άρθροΗ «μαμά» του Chandler Bing αποχαιρετά τον «γιο» της – Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Morgan Fairchild
Επόμενο άρθροΜόλις 40 ημέρες για την αξιολόγηση νέων φαρμάκων στην Ελλάδα