Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Μαγνησίας, με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική αναφορά από το ΔΣ για όλα τα επείγοντα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των Τουριστικών Καταλυμάτων στο νομό Μαγνησίας μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023. Μετά την οικονομική δυσπραγία λόγω του ότι οι επιχειρήσεις είναι πλέον κλειστές, απαιτείται λήψη επειγόντων μέτρων ανακούφισης και προβολής της πραγματικής εικόνας της περιοχής, αναφέρει ο Σύλλογος

Μετά την συζήτηση ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε :

  1. Για την άμεση οικονομική ενίσχυση για τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν οι επιχειρήσεις μας.
  2. Για την εφαρμογή “Pelion Pass” που θα ανακοινωθεί άμεσα αλλά και θα έχει ισχύ από το νέο έτος.
  3. Την προβολή της περιοχής μας για την προσέλκυση επισκεπτών, ώστε να αναστραφεί η δυσμενής εικόνα της.

Επιπλέον, η Διοίκηση του Συλλόγου έθεσε και το θέμα για τις αναδρομικές χρεώσεις των ασφαλιστικών εισφορών στον πρώην Ο.Α.Ε.Ε., θέμα που αφορά πλήθος επαγγελματιών του κλάδου και απαιτεί αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Παρόντες εκ μέρους του Συλλόγου ήταν η Πρόεδρος Ευαγγελία Διανελλάκη, ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Σπύρου, η Γεν. Γραμματέας Ασημίνα Σοφιάδη, η Ταμίας Ευαγγελία Αρβανίτη και ο Έφορος Επικοινωνίας Ιωάννης Φιλίππου.

Προηγούμενο άρθροΝέο κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Αγριά
Επόμενο άρθροΑνήλικοι χτύπησαν με κλωτσιές και απείλησαν 16χρονο σε λεωφορείο