Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2023 στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου.

Το ΚΗΦΗ σε συνεργασία με την 6η ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου και ομιλήτριες την επισκέπτρια υγείας Κυριακή- Αρινα Πλιάτσικα Νοσηλεύτρια και την Αλεξάνδρα Κομπογιάννη, επισκέπτρια υγείας υλοποίησαν εκδήλωση όπου αναπτύχθηκαν ζητήματα σχετικά με την ασθένεια, την πρόληψη και τη θεραπεία.

Σκοπός της δράσης ήταν η σωστή ενημέρωση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη καθώς και των φροντιστών τους σχετικά με την υιοθέτηση συνηθειών που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα και την αποφυγή των επιπλοκών που μπορούν προκληθούν από το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το κοινό παρακολούθησε με αμείωτο το ενδιαφέρον όλη την παρουσίαση. Σε όλη τη διάρκειά της έλυναν απορίες που δημιουργούνταν, οι οποίες τις πιο πολλές φορές αφορούσαν σε προσωπικά τους θέματα και τροφές που θεωρούσαν ότι τους ανεβάζουν το σάκχαρο και διαπίστωσαν ότι και στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση υπήρχαν εδραιωμένοι αρκετοί μύθοι για το τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται να φάει κάποιος που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου στους ωφελούμενους που το επιθυμούσαν.

Προηγούμενο άρθροΜαστιχόδεντρα: Διασφαλίζοντας το μέλλον ενός εθνικού προϊόντος
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας