Εκδήλωση τιμής για την ”Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος” πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, κοντά στο Δημαρχείο Βόλου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και η  Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο δήμαρχος Βόλου  Αχιλλέας Μπέος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου  ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Λάρισας Μωυσής Μανουάχ.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και την απότιση φόρου τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος, από το Σοφολογιότατο Ραββίνο Ηλία Σαμπετάι, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν, ο Νίκος Βαραλής και η Λώρα Νασίκα και περιελάμβανε , άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και κεντρική ομιλία από τον συγγραφέα  Χρήστο Α. Χωμενίδη, με τίτλο ”Τι θα κάναμε εμείς στη θέση τους;”. Το άναμμα των κεριών συνόδευσε  με το φλάουτο ο κ. Πέπο Σάλεμ.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, ”Τα τραγούδια του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων”, με την υψίφωνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου, τραγούδι, τον Βασίλη Αγροκώστα, τραγούδι, πολίτικη λύρα και το Νίκο Παναγιωτίδη, κιθάρα.

Εκδήλωση μνήμης στο Βόλο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση μνήμης στο Βόλο για το Ολκαύτωμα των Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση μνήμης στο Βόλο για το Ολκαύτωμα των Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση μνήμης στο Βόλο για το Ολκαύτωμα των Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Ν.Β.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑττική: Άγριες κόντρες θανάτου στην παραλιακή, ακόμα και… στην Εθνική Οδό -Η αργκό των «κοντράκηδων»
Επόμενο άρθροBasket League: Τρίτο «διπλό» για το Περιστέρι, 95-84 την Καρδίτσα