Στις 4 και 5 Φεβρουρίου 2024 η Β’ τάξη του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Αθήνα με βασική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Βουλή των Ελλήνων, δεν είναι μόνο το πρώην κτίριο των Βασιλικών ανακτόρων στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας & Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αθήνα, αλλά το ορόσημο της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, το σύμβολο του κοινοβουλευτισμού και κατ’ επέκταση και της ίδιας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αθηναϊκή Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα, αφού η διαβίωση όλων των πολιτών (από τη γέννηση ως το θάνατο τους), διέπεται από νόμους, οι πολίτες είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, ώστε να διαμορφώσουν τους νόμους που τους αξίζουν, σύμφωνα με τις κοινές τους πεποιθήσεις, τα κοινά τους συμφέροντα και οφείλουν να τους τηρούν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 5/2/2024 οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τη Βουλή όπου τους υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι της Βουλής οι ξεναγοί και οι εκπρόσωποι των Βουλευτών του Νομού Μαγνησίας. Έγινε είσοδος στην αίθουσα της ολομέλειας όπου όλοι / όλες κάθισαν σε έδρανα βουλευτών και ακολούθησε ενημέρωση.

Βέβαια αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή δεν περιορίστηκε μόνο στην επίσκεψη στη Βουλή. Το βράδυ της Κυριακής 4/2/2024 όλη η τάξη μετέβη στο Θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη όπου παρακολούθησε τη μαύρη κωμωδία «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου». Ήταν πολύ χρήσιμη η θεατρική αυτή παράσταση καθότι οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες είναι μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου. Το βράδυ της Κυριακής επισκέφτηκαν τη γνωστή ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη και απόλαυσαν μια ρομαντική βόλτα στον πεζόδρομο της Ερμού.

Το μεσημέρι της Κυριακής η ομάδα επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και θαύμασε τα αριστουργήματα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε μια επίσκεψη στο Flisvos Marina όπου τα παιδιά χάρηκαν μια ηλιόλουστη ημέρα και επισκέφτηκαν το Θωρηκτό Αβέρωφ.

Τέλος δεν μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο και μια επίσκεψη στα Mall Αμαρουσίου. Μια πολύ γεμάτη και παραγωγική εκδρομή…

Προηγούμενο άρθροΣυμπλοκή σε δομή μεταναστών με τρεις τραυματίες στις Σέρρες
Επόμενο άρθροΟλοταχώς για νέο ρεκόρ εσόδων η κρουαζιέρα