Μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Βόλο για να ενημερώσουν τα σωματεία της περιοχής που ανήκουν στον κλάδο, για την πανελλαδική απεργία της 28ης Οκτωβρίου, με κυρίαρχα αιτήματα, την αύξηση των μισθών και τον έλεγχο της ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά.

Ο κ. Χρήστος Παπαναστάσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων: ”Διεκδικούμε, αυξήσεις μισθών, καθώς ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου είναι ο πιο χαμηλός στην ΕΕ, επιστροφή του επιδόματος αδείας, του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, προσλήψεις στους τομείς υγείας και παιδείας. Η απεργία διοργανώνεται στις 28 Φεβρουαρίου, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ζητάμε να μην καλυφθεί τίποτα, να βρεθούν και να πληρώσουν οι υπαίτιοι και να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά τέτοιο γεγονός”.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, αντιδρώντας στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ο κ. Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε: ”Η κυβέρνηση χωρίς κανένα διάλογο προχωρά στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων και ξεχνά την ταλαιπωρημένη, δημόσια παιδεία, αφήνοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές στην τύχη τους, σε επικίνδυνες υποδομές χωρίς καμία μέριμνα. Η αγοραστική δύναμη του δημοσίου υπαλλήλου βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην ΕΕ και η αύξηση που έδωσαν ήταν 37 ευρώ το μήνα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι φτωχοποιούνται”.

Επίσης, τα μέλη της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισαν απόλυτα δίκαιο και επιβεβλημένο τον αγώνα των αγροτών για τι η επιβίωσή τους έχει άμεση σχέση με τη ζωή όλων μας.

Την Πέμπτη, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, θα επισκεφθούν χώρους εργασίας στην περιοχή του Βόλου.

Ν.Β.

 

Προηγούμενο άρθροΠοιες εταιρείες ταμειακών μηχανών και POS κινδυνεύουν με κυρώσεις
Επόμενο άρθροΟ Ότο Ρεχάγκελ συγκίνησε, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο σε άπταιστα ελληνικά!