Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία ”Κενταύρων Όρος”, ”το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, λόγω ανεπαρκούς χιονοκάλυψης, που επηρεάζει την ασφαλή χιονοδρομική δραστηριότητα, αναστέλλει τη λειτουργία του, μέχρι να επιτραπεί αυτή εκ νέου από τις καιρικές συνθήκες”.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στην εκπομπή του ράδιο Β.Ε.ΡΑ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, άνθρωπος με μεγάλη και πολυετή εμπειρία χρήσης του χιονοδρομικού, εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις του για την απόφαση αυτή, καθώς, όπως είπε, επισκέφθηκε το χώρο και διαπίστωσε ότι, το χιόνι είχε πάχος τουλάχιστον 30 εκατοστά και η κατάστασή του ήταν τέτοια που, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι πίστες και μάλιστα να μην αναβληθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες.

Παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κίτσιος, της εταιρείας ”Κενταύρων Ορος”, που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό, στις 15 Νοεμβρίου, εστάλη επιστολή από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με την οποία αλλάζουν οι όροι ασφαλούς χρήσης του χώρου. Η νέα διοίκηση, όπως ορίστηκε μετά τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές,”δεν πρόλαβε” να ικανοποιήσει τις νέες προ’υ’ποθέσεις λειτουργίας κι έτσι οι πίστες δεν λειτούργησαν.

Βέβαια, αναρωτιέται εύλογα κάποιος: Είναι δυνατόν να κοινοποιούνται αλλαγές στις 15 Νοεμβρίου, όταν αυτές θα έπρεπε να αποφασιστούν ως το τέλος της Ανοιξης για να είναι σε θέση οι υπεύθυνοι να προσαρμόσουν το χώρο και να λειτουργήσει απρόσκοπτα το χειμώνα, όταν, μάλιστα, περιμένουμε να χιονίσει μόνο για λίγες μέρες; Ετσι θα ενισχύσουμε τη ”βαριά βιομηχανία μας”, τον τουρισμό μας;;;;;;

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΛαμία: Σπάνιο σύνδρομο με ραγδαία εξέλιξη, η αιτία θανάτου του 8χρονου μαθητή
Επόμενο άρθροΓκαγιάρδο: «Θα δούμε τι θα γίνει, να φέρουμε σπουδαίους Ευρωπαίους»