Ένας χρόνος πέρασε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Ένα χρόνο μετά και τα ερωτήματα για το τι προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν αναπάντητα. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, κάτι που επιβεβαιώνει και το πόρισμα «φωτιά» του ειδικού πραγματογνώμονα Βασίλειου Κοκοτσάκη. Σε κλίμα οδύνης και θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των 57 νεκρών, η Εκκλησία της Ελλάδος, χτυπάει σήμερα πένθιμα τις καμπάνες 57 φορές, μία φορά για κάθε ένα θύμα που έχασε τη ζωή του στο τρένο της Hellenic Train.

Με εγκύκλιο που έστειλε τις προηγούμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προς όλες τις Μητροπόλεις, καλούνται οι όλοι οι ναοί να προβούν σε 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.

Προηγούμενο άρθροΑπεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη – Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ και ταξί
Επόμενο άρθροΕυρωπαία Συνήγορος του Πολίτη: Στο ναυάγιο της Πύλου το σκάφος δεν έλαβε ποτέ τη βοήθεια που χρειαζόταν