Πανηγυρική εκδήλωση για το 1821 πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του Δημητρίου Καραμπερόπουλου, διδάκτορα Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, με θέμα «Μετά πολλούς αιώνες Ρήγας ο Βελεστινλής σπύρει τον σπόρον της Ελευθερίας…».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα γίνει η απονομή υποτροφιών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας – Πειραματικό υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου, Μαρίας Λαγού : Θαλασσινού Βασιλική, Δήμου Συνοδή, Μπαμίχα Σοφία, Μαλιχώβα Ειρήνη, Κοπάνου Ευγενία, Καρνάβα Ευγενία-Μαρία, Κουρκούνα Λυδία, Σταθοπούλου Ιωάννα, Παπακοσμάς Νικόλαος, Σαλταγιάννη Αγγελική, Νικολοπούλου Ευθυμία, Πολυχρονοπούλου Άννα, Φηύγα Κατερίνα, Στεργιανού Ελένη, Φιλυρίδου Μαργαρίτα, Στυλιαρά Δήμητρα, Κύρκου Χριστίνα, Βουτσά Αιμιλία.

Προηγούμενο άρθροΦουσκώνει η οργή για το έγκλημα των Tεμπών, απειλεί το μπαζωμένο ρέμα ευθυνών, τα βάζουν τώρα με τις μάνες των νεκρών
Επόμενο άρθροΕίμαι αμαρτωλός γι’ αυτό πάω στην εκκλησία, αν ήμουν άγιος δε θα πήγαινα