Στις 2 Απριλίου του μακρινού 1804 γεννήθηκε ο σπουδαίος δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Ετσι, αυτή η μέρα ορίστηκε ως ”παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου”.

Στο 3ο γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης, παίρνοντας αφόρμηση από το φετινό μήνυμα-ερώτημα του Eliko Kadono από τη μακρινή Ιαπωνία, “τι θα κάνατε αν ήσασταν ένα νησί που βαρέθηκε τη μοναξιά του, έμαθε να κολυμπά και αναζητά φίλους; ή τι θα γινόταν ένα βράδυ που βγήκαν δύο φεγγάρια ή μια Πρωτοχρονιά που χάθηκε ο Αϊ Βασίλης;”, με τη βοήθεια των φιλολόγων τους, έγραψαν με την……..καρδιά τους. Η παιδική καρδιά έχει δύναμη κι ευαισθησία μαζί.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Χανς Κρίστιαν Άντερσεν <<γράφω παραμύθια για παιδιά, γιατί προσπαθώ να πάρω με το μέρος μου τις μελλοντικές γενιές>>."

Την ίδια ώρα, στα πλαίσια του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας επισκέφθηκαν το 6ο νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και ήρθαν σε πρώτη επαφή με τις χαρές και τις δυσκολίες του λειτουργήματος του νηπιαγωγού. Έτσι συμμετείχαν στην πρωινή ρουτίνα των λιλιπούτειων μαθητών, γνωρίστηκαν κι έπαιξαν μαζί τους ανταλλάσσοντας πολλές αγκαλιές και δωρίζοντας αγαπημένα παραμύθια με την υπόσχεση, ”θα ξανάρθουμε”……

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που μελετούν

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και άτομα που μελετούν

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, παιδί και άτομα που μελετούν

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, παιδί, άτομα που μελετούν και κείμενο

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΧριστίνα Μπόμπα: Νομίζω θα υπάρξει τρίτη σεζόν Dragons’ Den
Επόμενο άρθροΔανιήλ: «Μέχρι τις 15 Απριλίου οι τελικές αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου»