Με συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 10:00πμ, θα συμμετάσχει το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί για αύριο Τρίτη 21 Μαΐου, ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
9. Όχι στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση των νερών
10. Όχι στους πολέμους, άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών να επικρατήσει η Ειρήνη και το Διεθνές Δίκαιο!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί κάθε εργαζόμενο στην Αυτοδιοίκηση να πάρει αποφασιστικά μέρος στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:
Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας (σ/μ Γαλαξίας, Δημητριάδος, Πλατεία Πανεπιστημίου) Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξεκοκαλίζουν δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας καλούνται να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι: εντατικοποίηση της δουλειάς, αυθαιρεσίες και απαράδεκτες συμπεριφορές διευθυντικών στελεχών με την πλάτη των Δημοτικών αρχών, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αναθέσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες, διατήρηση και ενίσχυση του άθλιου καθεστώτος πολιτικής ομηρίας των συμβασιούχων συναδέλφων, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
Έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Και η δύναμη μας βρίσκεται στους αριθμούς μας, στην συλλογική δράση και στον αγώνα μας, σε κάθε Υπηρεσία, σε κάθε χώρο δουλειάς, όλοι μαζί στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης. Ο αντίπαλος μας, οι κυβερνήσεις, οι Δημοτικές αρχές, η Ε.Ε με τις αντεργατικές Οδηγίες της που γίνονται νόμοι, είναι ισχυροί, αλλά δεν είναι ανίκητοι.

Προηγούμενο άρθροO Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Βόλο για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Αριστεράς
Επόμενο άρθροΗ επιστολή Μητσοτάκη στη Φον Ντερ Λάιεν «για την ακρίβεια των πολυεθνικών» – Προτείνει 4 μέτρα αντιμετώπισης