Μία εξαιρετική εκδήλωση διοργανώθηκε από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου την Τετάρτη15-5-2024 και ώρα 18:00 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη «Γιορτή της Μητέρας» η οποία ήταν την Κυριακή 12-Μαϊου 2024 και προετοιμάστηκε μεθοδικά όλη την προηγούμενη χρονιά, αφού εκτός από τις προσκεκλημένες εισηγήσεις που περιλάμβανε, έγινε παρουσίαση έργων των μαθητριών της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκομίας, τόσο των τμημάτων της Γ΄ τάξης όσο και του τμήματος της τάξης μαθητείας.

Προσκεκλημένες ήταν η κ. Σταυρακάκη Άννα η οποία ανέπτυξε το θέμα της μητρότητας γενικότερα και τόνισε πόσο σημαντική είναι η έννοια της φροντίδας και της αγάπης που εμπεριέχεται σ΄ αυτή.

Η κ. Αρετή Τζανετοπούλου, σύμβουλος φιλολόγων της ΔΔΕ Μαγνησίας με το δικό της παραστατικό τρόπο, αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία και περιέγραψε την μητρότητα όπως της βίωσε και τη βιώνει σε τρεις διαφορετικούς ρόλους σε τρεις διαφορετικές γενιές: της μητέρας της, της ίδιας ως μητέρας και γιαγιάς και της κόρης της ως μητέρας.
Η κ. Γιώτα Κούγιαλη , εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας αφηγήθηκε τη δική της προσωπική ιστορία και εστίασε ιδιαίτερα στη σημασία του γονεϊκού ρόλου και στο πως αυτός αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον ίδιο τον γονέα που τον ασκεί αλλά και για το παιδί που τον ζει και τον μιμείται αργότερα το ίδιο.


Οι μαθήτριες είχαν προετοιμάσει εξαιρετικές ζωγραφικές δημιουργίες, ποιήματα και αφηγηματικά δρώμενα , ενώ η μαθήτρια Γιοβάνη Ελένη ερμήνευσε το τραγούδι που η ίδια έγραψε μουσική και στίχους και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα.
Στο τέλος της εκδήλωσης, με την συγκίνηση να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, προσφέρθηκαν σε όλους τους καλεσμένους γλυκά κουταλιού δημιουργίες των μαθητών του τμήματος Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών της Γ΄ τάξης.

Προηγούμενο άρθροΗ επιστολή Μητσοτάκη στη Φον Ντερ Λάιεν «για την ακρίβεια των πολυεθνικών» – Προτείνει 4 μέτρα αντιμετώπισης
Επόμενο άρθροΛαρισαία θύμα «ρομαντικής απάτης» από «Αμερικανό γιατρό» στην εμπόλεμη ζώνη