Τη Δευτέρα 20/05/2024 η Β΄ τάξη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στον ναό του Αγίου Γεωργίου, ναό ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής, όπως και οι αρχαίες εκκλησίες της περιοχής, ο οποίος θεμελιώθηκε την 28η Ιουλίου 1968 και εγκαινιάστηκε την 1η Αυγούστου 1976 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Ο ναός αποτελεί σήμερα ένα κομψοτέχνημα για την πόλη της Νέας Αγχιάλου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να παρατηρήσουν και να σχολιάσουν, με τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Βλαχάβα Σταυρούλας ΠΕ01, τη ναοδομία και την εικονογράφηση του ναού μέσα από την παρατήρηση και βιωματικές δράσεις.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και της υποενότητας του σχολικού εγχειριδίου «Ναός, ένα εικονογραφημένο Ευαγγέλιο». Τους μαθητές συνόδευσαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί Κοκκίνου Ευμορφία, κλάδου ΠΕ11, και Παπαδοπούλου Παρασκευή, κλάδου ΠΕ02.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαρίστησαν τους ιερείς του ναού, πατέρες Αθανάσιο Μακαντάση και Νικόλαο Μακαντάση για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους μαθητές του Γυμνασίου.

Προηγούμενο άρθροΤρεις απεργοί στο Νοσοκομείο Βόλου
Επόμενο άρθροΝαυάγιο της Πύλου: Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο – Ελεύθεροι οι εννέα διασωθέντες