Την Τρίτη, 21 Μαϊου 2024 , επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου 2 εκπαιδεύτριες του Ερυθρού Σταυρού κι έκαναν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση , εξηγώντας βήμα προς βήμα, στους μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές/τριες  την (ΚΑΡΠΑ) καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, μία κρίσιμη δεξιότητα Α’ Βοηθειών, που μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, και μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου μέχρι την άφιξη των επαγγελματιών υγείας.

Μετά τη θεωρητική παρουσίαση, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση με την βοήθεια προπλασμάτων (κούκλες εκπαίδευσης) και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, κατανοώντας ,έτσι, την διαδικασία και αποκτώντας αυτοπεποίθηση στις ικανότητες τους. Χρησιμοποιήθηκε επίσης και ο απινιδωτής του σχολείου που πριν λίγα χρόνια τον πρόσφερε το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η συνεργασία του σχολείου μας με τον Ερυθρό Σταυρό ήταν εξαιρετικά επωφελής, αφού οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν την αξία της γνώσης των Α’ Βοηθειών και αποδεικνύει πως το σχολείο μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση της νεολαίας σε θέματα υγείας και ασφάλειας, με την παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων, που μπορούν να σώσουν ζωές, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής εκπαίδευσης.

Μετά αυτή την επιτυχημένη επίσκεψη, το σχολείο μας σκοπεύει να διοργανώσει τακτικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και να ενισχύσει τις συνεργασίες με οργανισμούς, που προάγουν την υγεία και την ασφάλεια.

Στόχος είναι οι μαθητές/τριες μας να είναι πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να συμβάλλουν θετικά στην κοινότητα.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Εκτεταμένη η δράση του κακοποιού που αναζητούσε η Interpol
Επόμενο άρθροΔεν ήταν επιλογή μου να απασχολήσει η προσωπική μου ζωή σε αυτό το επίπεδο