Μια όμορφη συνεργασία του Κδαπ μεΑ Βόλου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης με την ομάδα TALOS (Εργαστήρια STEAM: Ρομποτική, Προγραμματισμός, Κυκλώματα, 3D Σχεδίαση και Εκτύπωση) ξεκίνησε. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την δομή μας καθώς θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ρομποτικής σε συνεργασία με μαθητές των εργαστηρίων  STEAM της Ομάδας TALOS. Ο ενθουσιασμός των ωφελούμενων μεγάλος και η εμπειρία μοναδική. Στόχος η συμπερίληψη και κυρίως η απόκτηση νέων εμπειριών παντρεύοντας την ρομποτική , την τεχνολογία και την τέχνη με τα άτομα με ιδιαιτερότητες.

Η υπεύθυνη της Δομής  Πανοπούλου Βασιλική τόνισε πως σκοπός του Κδαπ μεΑ Βόλου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αναπηρίες , η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνικοποίηση και η απόκτηση μοναδικών εμπειριών που στοχεύουν στην ευτυχία και την εκπαίδευση των ωφελούμενων μας . Ευχαρίστησε από καρδιάς τον κύριο Σπύρο Κούρια, την κυρία Μαριτίνα Μακανίκα, την ομάδα TALOS καθώς και τον φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» γι’αυτή την εκπληκτική συνεργασία και την προσφορά στην δομή μας .Η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κυρία Παρασκευή Αναγνώστου – Στάθη με την σειρά της ανέφερε πόσο σημαντική και συγκινητική είναι η συνεργασία και η προσφορά της ομάδας TALOS και του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» για τα άτομα με ιδιαιτερότητες που μόνο καρπούς θα επιφέρει για μια κοινωνία συμπερίληψης. Κλείνοντας τόνισε πως πάντα θα είναι εδώ για να στηρίζει και να αναδεικνύει τέτοιες ιδέες.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Δήμου Βόλου   αποτελεί  δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Προηγούμενο άρθροΜπορεί μια… ραγισμένη καρδιά να οδηγήσει κυριολεκτικά στο θάνατο;
Επόμενο άρθροΓιώργος Προβόπουλος: Οι προειδοποιήσεις για χρεοκοπία, η διάσωση των τραπεζών και το τελευταίο μήνυμα