Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, την Κόρινθο και πραγματοποίησε συναντήσεις στο πλαίσιο της ανάδειξης της ελληνικής περιφέρειας ως σημαντικού πυλώνα ανάπτυξης, σταθερότητας και εγγύησης για την πορεία της χώρας. Η κα Μακρή με τα μέλη του κλιμακίου, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα και την Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρη Σουφρίλα, συνάντησε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, στελέχη εκπαίδευσης και κομματικά στελέχη.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις ξεκίνησαν με την επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιο. Η συζήτηση, που εξελίχθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την ενδυνάμωση των σχέσεων και τον ουσιαστικό διάλογο Πολιτείας- Εκκλησίας, ειδικά σε θέματα Παιδείας.

Το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο επόμενος προορισμός των Μακρή- Μπούρα –Δήμα και Δουνδουλάκη, όπου μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρη Σουφρίλα και κομματικά στελέχη συνομίλησαν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, για την ανάγκη αξιοποίησης της ψήφου και το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας.

Από τα γραφεία της ΔΕΕΠ Κορινθίας, η επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου Υφυπουργός Παιδείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα. Η κα Μακρή απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την πολιτική επικαιρότητα, την εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την Παιδεία και την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο εμπορικό κέντρο της Κορίνθου περπάτησε η Υφυπουργός Παιδείας και συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής ενώ ανταποκρίθηκε, με μεγάλη χαρά, στην διάθεση φίλων που ήθελαν να της μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της. Ιδιαίτερα χαροποίησε την κα Μακρή η επικοινωνία της με μαθήτριες και μαθητές που εκείνη την ώρα έκαναν την βόλτα τους στην αγορά της Κορίνθου και επεδίωξαν να την προσεγγίσουν και να της μεταφέρουν, με τον άμεσο και «φρέσκο» τρόπο της ηλικίας τους, σκέψεις για την σχολική καθημερινότητα, τα σχέδιά τους και τις ανησυχίες τους.

Στην συνέχεια, η κα Μακρή με τον κ. Μπούρα και την κα Δουνδουλάκη επισκέφτηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συναντήθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή και περιφερειακούς συμβούλους. Η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ευθύνης και αρμοδιότητας της αντιπεριφέρειας, άκουσε τις προτάσεις των αρμοδίων και τόνισε την προτεραιότητα της κεντρικής διοίκησης για την στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των δυνατοτήτων της.

Η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκε με την συνάντησή της με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρη Ντρίμερη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Σαμαρά και προϊσταμένους των υπηρεσιών. Η κα Μακρή ευχαρίστησε τα στελέχη εκπαίδευσης για την παρουσία τους και την ανταπόκρισή τους σε κάθε ευκαιρία διαλόγου με το ΥΠΑΙΘΑ και τόνισε την αξία αυτής της συνεργασίας που κάνει πράξη την αναβάθμιση του ελληνικού σχολείου. Με τις ευχές της και στην σκέψη της στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, η Υφυπουργός Παιδείας ευχήθηκε και στους εκπαιδευτικούς μια ομαλή και άρτια διαγωνιστική διαδικασία.

Η Υφυπουργός Παιδείας αναχώρησε από την Κόρινθο αργά το μεσημέρι καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Γραμματείας Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Επαγγελματικής Επανακατάρτισης-Πιστοποίησης & Δια Βίου Μάθησης στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Προηγούμενο άρθροΚαππαδοκία- Νικομήδεια-Βόλος 100 χρόνια μετά – Εκδήλωση μνήμης 30 Μαΐου 2024, προαύλιο του Αγίου Βασιλείου Βόλου
Επόμενο άρθρο«Μπλόκο» σε επιστροφές φόρου | in.gr