Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος του 4ου Γυμνασίου Βόλου με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς 2023-2024 εκφράζει  δημοσίως σε σχετική ανακοίνωση τις ευχαριστίες του στους φορείς και συλλόγους της περιοχής, που πραγματοποίησαν δράσεις σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα:

– Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, που ενημέρωσε τους μαθητές για τον τρόπο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

– Το ίδρυμα Λασκαρίδη, που ανέλαβε, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες εθελοντικά με τη συμμετοχή των μαθητών τον καθαρισμό της παραλίας των Αλυκών.

– Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που επιμόρφωσε τους εκπαιδευτικούς για τις πρώτες βοήθειες.

– Το Σύλλογο τυφλών «Μάγνητες», που ευαισθητοποίησε και ενημέρωσε τους μαθητές για το σοβαρό θέμα της αναπηρίας της όρασης.

– Τα μέλη της μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου, που έκαναν ενημέρωση για τη νόσο της άνοιας.

– Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, που παρουσίασε το πρόγραμμα « Μαθαίνω να προστατεύομαι και να αγαπώ τη θάλασσα».

– Το σωματείο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας», που παρουσίασε το πρόγραμμα «Αγαπάμε Σκύλους-Οδηγούς».

– Την Πρόταση Ζωής, που υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του θυμού των εφήβων.

Παράλληλα αναφέρει και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές εκδρομές, όπου συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου, χάρη στα οποία επιτεύχθηκε η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η απόκτηση εμπειριών και η ψυχαγωγία τους.

Αναλυτικότερα:

– Συνάντησαν και συνομίλησαν με τη συγγραφέα εφηβικών βιβλίων Ελένη Δικαίου,

-Συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Διαδρομές», μια δράση δικτύωσης σχολικών μονάδων για την ενδυνάμωση στην ψυχική ανθεκτικότητα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

– Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου συμμετείχε στο 1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική ΣυνύπαρξηΠολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

– Πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στα Ιωάννινα, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τοπική ιστορία.

– Υλοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου στην Αθήνα, κατά την οποία οι μαθητές επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά και παρακολούθησαν θεατρική παράσταση.

– Πραγματοποίησαν αυθημερόν επισκέψεις (α΄) στο Μουσείο Τύπου της πόλης μας, (β΄) στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος για παρακολούθηση βιωματικού σεμιναρίου, με θέμα τον αυτισμό και (γ΄) στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης για την παρουσίαση του Οκτάτομου Έργου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη φιλανθρωπική δράση του σχολείου, αφού για όγδοη συνεχή χρονιά λειτούργησε η αίθουσα κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμπαράσταση και τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η αίθουσα αλληλεγγύης στήριξε ψυχοκοινωνικά οικογένειες μαθητών μας, που χρήζουν οικονομικής υποστήριξης.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί ξεπέρασε Ρονάλντο, Μπενζεμά και Φαλκάο!
Επόμενο άρθροΤράπεζες: Προγράμματα εθελουσίας εξόδου αλλά και νέες προσλήψεις