Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Γραμματείας Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Επαγγελματικής Επανακατάρτισης-Πιστοποίησης & Δια Βίου Μάθησης της ΝΔ με τίτλο «Είναι δυνατή μια κοινή Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πολιτική; Προκλήσεις και Διακυβεύματα».

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου, η κα Μακρή, από το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος, ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους την εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ. Μια πολιτική προσανατολισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες, στις καλές πρακτικές και στην προοπτική, που εξασφαλίζει ο ενιαίος χώρος εκπαίδευσης.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Παιδεία σε ένα, διαρκώς, μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον και τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων, ώστε το εκπαιδευτικό αγαθό να είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, όπου και αν βρίσκονται.

Η κα Μακρή παρουσίασε, αναλυτικά, την πρόσφατη εκπαιδευτική καινοτομία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τον γενικό τίτλο «Ψηφιακό Σχολείο». Η ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη περιλαμβάνει ψηφιακές φροντιστηριακές παραδόσεις, ψηφιακά μαθήματα για μαθητές απομακρυσμένων περιοχών και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης και επικοινωνίας των γονέων με τα σχολεία και στοχεύει να βελτιώσει την λειτουργία του σχολείου μέσα από ένα σύνολο δράσεων, που απευθύνονται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα ενώ με ομιλία του τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σπύρος Δουκάκης.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Final Four της Α1 μπάσκετ με αμαξίδιο στο κλειστό της Αγριάς
Επόμενο άρθροΠαραλίες: Καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική διαδικασία για τη δημοπράτηση καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες