Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το νερό που προέκυψε σε Ριζόμυλο – Στεφανοβίκειο και έστειλε στο Νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα δεκάδες άτομα. Υπολογίζεται ότι τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100, ενώ έχει εντοπιστεί και ένα κρούσμα σαλμονέλας. Επίσης, ένας ηλικιωμένος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, θα προχωρήσει σήμερα σε αναλυτική διερεύνηση των κρουσμάτων, έλεγχο του δικτύου ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, καθώς και λήψη δειγμάτων πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, που μίλησε στο Ράδιο Ένα, θα γίνουν δειγματοληψίες από τις 3 γεωτρήσεις της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτές έδωσε το μολυσμένο νερό ή αν το φαινόμενο σχετίζεται με πρόσφατα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνει ριζικός έλεγχος του δικτύου και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέρα για την αποκατάστασή του. Μέχρι τότε οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για καμία ανθρώπινη χρήση, παρά μόνο για την τουαλέτα.

Προηγούμενο άρθρο«Με την Βάνα Μπάρμπα ήμασταν κολλητοί, δεν χορταίνω να είμαι δίπλα της» αποκάλυψε ο Στράτος Τζώρτζογλου
Επόμενο άρθροΝέοι αγρότες: Πώς διαμορφώνεται η νέα βαθμολογία της επερχόμενης πρόσκλησης