Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας επισκέφτηκε την Ζάκυνθο και πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας, κομματικά στελέχη, καθώς και επισκέψεις σε σχολεία, την Κυριακή 2 Ιουνίου.

H κα Μακρή μαζί με την βουλευτή Ν. Ηλείας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, συνοδευόμενες από τον βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ζακύνθου Διονύσιο Καρδιανό, επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσιο Πλέσσα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νικόλαο Ακτύπη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές και τον προγραμματισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου τα σχολικά κτήρια να είναι ασφαλή, κατάλληλα και έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς και την νέα σχολική χρονιά. Η κα Μακρή αναφέρθηκε στην συνεργασία του ΥΠΑΙΘΑ με τους Δήμους για το θέμα της σχολικής στέγης, στην ευθύνη και την αρμοδιότητα των Δήμων όπου εμπίπτει η συντήρηση των σχολείων και στην ανοιχτή επικοινωνία και ενημέρωση που καλλιεργεί το Υπουργείο Παιδείας με την τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμους.

Στον χώρο του Δημαρχείου φιλοξενήθηκε, επίσης, η συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε η Υφυπουργός Παιδείας στα τοπικά μέσα καθώς και η συνάντηση με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Αθανάσιος Κατσίμπελης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Διονύσιος Πόθος, η Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιφή Μάργαρη, η Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξανθή Χουλιάρα, προϊστάμενοι των υπηρεσιών και ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης ΖακύνθουΦίλιππος Συνετός, συνομίλησαν με την Υφυπουργό Παιδείας για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και για εκπαιδευτικά ζητήματα, έκαναν απολογισμό δράσεων της χρονιάς που ολοκληρώνεται και κατέθεσαν προτάσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.

Τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καποδίστρια επισκέφτηκε η κα Μακρή στο πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας με την περιφερειακή διοίκηση. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους συμβούλους τέθηκαν θέματα Παιδείας και τοπικού ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια, η κα Μακρή πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία της Ζακύνθου. Πρώτα, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το σχολικό συγκρότημα στην Μπόχαλη, όπου συστεγάζονται το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ζακύνθου. Εκεί, την κα Μακρή υποδέχτηκαν ο διευθυντής του ειδικού σχολείου Παναγιώτης Κλάδης, η διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δανάη Κελαράκη και εκπαιδευτικοί με τους οποίους αναπτύχθηκε μια εξαιρετική συζήτηση γύρω από το ευαίσθητο θέμα της ειδικής αγωγής και την συμπεριληπτική και προσβάσιμη εκπαίδευση, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘΑ.

Το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου ήταν το επόμενο στις επισκέψεις της Υφυπουργού Παιδείας και η υποδοχή από τον διευθυντή Σπύρο Φιορεντίνο, τον υποδιευθυντή Ηλία Μπράχο και εκπαιδευτικούς ήταν εγκάρδια και η συνάντηση εποικοδομητική και δημιουργική, όπως και ο καλλιτεχνικός χαρακτήρας του σχολείου.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων της Υφυπουργού Παιδείας σε σχολικές μονάδες της Ζακύνθου ολοκληρώθηκε με το 3ο Δημοτικό Ζακύνθου, το σχολείο του Άμμου, με την Υφυπουργό Παιδείας να απολαμβάνει το ζεστό καλωσόρισμα από την διευθύντρια του σχολείου Αντιγόνη Ρούσσου και τους εκπαιδευτικούς και την παρουσία της στο σχολείο να επισφραγίζει την σημασία που αποδίδει το ΥΠΑΙΘΑ στην επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με κάθε ευκαιρία.

Πριν αναχωρήσει από την Ζάκυνθο, η Υφυπουργός Παιδείας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ζακύνθου Διονύσιο Καρδιανό, επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας και συνομίλησε με κομματικά στελέχη και φίλους της παράταξης, που της μετέφεραν το κλίμα αισιοδοξίας τόσο για την συμμετοχή των πολιτών στις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία.

 

Προηγούμενο άρθροΣτα χαρακώματα κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού στη Νέα Ιωνία