Την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού τιμά η Εκκλησία την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Στην Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Διμηνίου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως του Πάσχα και η Ιερά Παράκληση.

Η μνήμη του Αγίου Λουκά, θα εορταστεί πανηγυρικά και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στις 8.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, , ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο για τα αείμνηστα μέλη του «Εσταυρωμένου».

Κατά την διάρκεια της πανήγυρης, θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Παράλληλα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ενώ ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου, την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ενώ ανήμερα θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30 μ.μ., θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Ιερές Αγρυπνίες για τη μνήμη του Αγίου Λουκά, θα τελεστούν ακόμη στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας Βόλου και στον Ιερό Ναό Αγίων 12 Αποστόλων Αγριάς.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Τις μαύρες μέρες της χρεοκοπίας και της κρίσης τις έγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΜαυρίκιος Μαυρικίου και Super Κική έβαλαν τέλος στην κόντρα τους