Η χώρα μας αναμένεται να βιώσει έναν μεσογειακό καύσωνα, με μια θερμή αέρια μάζα να καταφθάνει από αύριο. Το κύμα καύσωνα θα είναι πιο έντονο κατά το 48ωρο της Τρίτης και της Τετάρτης. Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Δευτέρα:
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων ή χαλαζόπτωσης στα ορεινά κατά μήκος της Πίνδου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 και 37 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 30 έως 36 στα δυτικά, και από 34 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς στα ανατολικά και νότια. Το πρωί και το απόγευμα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 30 και 35 βαθμών στα ανατολικά και νότια.

Τρίτη:
Γενικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το μεσημέρι. Δεν αναμένεται βροχόπτωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 32 έως 39 βαθμούς στα βόρεια, από 30 έως 35 στα δυτικά, και από 34 έως 40 και τοπικά έως 41 βαθμούς στα ανατολικά και νότια. Το πρωί και το βράδυ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 34 βαθμών στα ανατολικά και νότια.

Τετάρτη:
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες με την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 32 έως 38 και τοπικά έως 39 βαθμούς στα βόρεια, από 31 έως 35 στα δυτικά, και από 35 έως 40 και τοπικά έως 41 βαθμούς στα ανατολικά και νότια. Το πρωί και το βράδυ η θερμοκρασία δύσκολα θα πέσει κάτω από τους 32 βαθμούς.

Υποσημειώσεις:

  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα ανατολικά και νότια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τοπικές αυξήσεις θερμοκρασίας κατά 2-3 βαθμούς πάνω από τις προβλεπόμενες.
  • Και τις τρεις ημέρες αναμένονται συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι οποίες ωστόσο δεν θα εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία να αυξήσει τη θερμοκρασία.
  • Από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: ALL ABOUT WEATHER

Πηγές Φωτογραφιών: http://tropicaltidbits.com http://Xalazi.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνουν τις πανελλήνιες εξετάσης την ερχόμενη εβδομάδα τα ΓΕΛ – Συνεχίζουν τα ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει