Την Τρίτη 18/06/24 η υπεύθυνη του ΚΗΦΗ(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε συνάντηση με την Κοινωνικό Λειτουργό κα. Κόρτσα Ευθυμία της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Η συνάντηση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης με φορείς του Δήμου Βόλου με στόχο τη βέλτιστη συνεργασία και την αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δομών. Η νοσηλεύτρια του ΚΗΦΗ ανέφερε τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή, οι οποίες είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, φυσικοθεραπεία και μετακίνηση των ωφελούμενων από και προς την οικία τους. Τα ΚΗΦΗ αποτελούν ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ως Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης η ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζει παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση τους, τα οποία πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νευρολογικά σύνδρομα, κινητικές δυσκολίες, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική καθυστέρηση, δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία, αισθητηριακές δυσκολίες κ.λ.π. Στόχος της συνάντησης, εκτός από την ενημέρωση, ήταν η συνεργασία η οποία καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να γίνεται παραπομπή περιστατικών όταν αυτό είναι εφικτό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΗΦΗ Βόλου, όπου αποτελεί δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421035578 ή να έρθετε στο χώρο μας με οδό Γιαννιτσών 2 με Μητροπολίτου Γρηγορίου.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της διοίκησης ΣΘΕΒ με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα
Επόμενο άρθροΕυχαριστίες της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου