Ο κύβος ερρίφθη… Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη (27/06), ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Το έναυσμα έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (26/6) μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook εξέφρασε τη στήριξή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων και έθεσε το ερώτημα: «Χάρη, πάμε;».

Στενοί συνεργάτες του Χάρη Δούκα εκμυστηρεύτηκαν στην Χριστίνα Κοράη (MEGA) πως ο δήμαρχος Αθηναίων την Πέμπτη θα ανακοινώσει τις προθέσεις του

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο MEGA η Χριστίνα Κοράη, επικαλούμενη στενούς συνεργάτες του Χάρη Δούκα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα πάρει τη σκυτάλη την Πέμπτη απαντώντας «Μανώλη, πάμε» ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Καταιγιστικές εξελίξεις

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και «έκλεισε το μάτι» στον Χάρη Δούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων που δηλώνει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις, προτείνει να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου και καταθέτει «ενωτική πρόταση» με στόχο η Κεντρική Επιτροπή να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ και όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έδειξε τις προθέσεις του: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη….

Το συγκεκριμένο ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου.

Ο Χάρης Δούκας, σε μια περίοδο που το κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχει χτυπήσει «κόκκινο» δήλωνε προ λίγων ημερών «θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα» και με νόημα συμπλήρωνε «θα κάνω ό,τι μπορώ γι αυτό» αφήνοντας να εννοηθεί πως θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος με εύλογο το ερώτημα αν θα παραμείνει και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το σενάριο με Δούκα πρόεδρο και Χριστοδουλάκη επικεφαλής της Κ.Ο.

Το θέμα της υποψηφιότητας Χάρη Δούκα ενισχύει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που στέκεται στο πλευρό του σε ό,τι αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  Σχεδόν αμέσως κυκλοφόρησε ένα σενάριο γύρω από την τελευταία κίνηση στήριξης προς το πρόσωπο του Χάρη Δούκα για την προεδρία του κόμματος από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Όπως ακούγεται σε διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών, ώστε αν εκλεγεί ο πρώτος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην γραμματέας να είναι ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφού ο δήμαρχος της Αθήνας δεν είναι βουλευτής.

Εάν γίνει αυτό, μάλιστα, θα υπάρχουν δύο πρόεδροι στην αντιπολίτευση οι οποίοι δεν θα είναι βουλευτές, καθώς και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, με τον Σωκράτη Φάμελλο να κατέχει τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Να θυμίσουμε πως στην πρόταση Δούκα για εσωκομματικές κάλπες στις 3 και 10 Νοεμβρίου υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρή απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη μέσω άτυπης ενημέρωσης. «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα» το μήνυμα που εστάλη σε πρώτο χρόνο και την υποσημείωση πως «εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου
Επόμενο άρθροΕπικό σκηνικό στα βραβεία Iris – Ο Τάσος Νούσιας βιάστηκε να δώσει το βραβείο πριν… τις υποψηφιότητες