Επί ώρες κατέθεταν στον ανακριτή τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα προκαλώντας την πυρκαγιά στο πευκοδάσος, στην Ύδρα.

Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Ένα νέο στοιχεία στο μικροσκόπιο των Αρχών

Μετά το πέρας των απολογιών αναμένεται η απόφαση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες (ΕΡΤ) προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και αυτή τη στιγμή διενεργείται έλεγχος επί της ακτής.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια και έχει ξεκινήσει από τις 8 το πρωί. Ένας ένας πέρασαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο καπετάνιος του σκάφους – «Δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό»

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προσπαθώντας να βοηθήσει και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Οι συλλήψεις και η αποκάλυψη για τα κινητά

Οι αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψη του πληρώματος μετά από καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, εργαζομένων άλλης θαλαμηγού. Εκείνοι είναι που άκουσαν 15-20 κρότους που συνοδεύονταν από λάμψεις και αργότερα είδαν καπνό στο νησί και την έναρξη της φωτιάς.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA, ότι δεν κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών που πιθανώς να είχαν καταγράψει την εκτόξευση των βεγγαλικών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός ο 69χρονος που αγνοούνταν σε περιοχή της Εύβοιας
Επόμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου