Σοκάρει η απάθεια οδηγών που έβλεπαν την 17χρονη τραυματισμένη στο δρόμο, στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Περιστερίου, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το κορίτσι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου την εγκατέλειψε και έμεινε στη μέση του δρόμου επί 28 λεπτά τραυματισμένη, με μια σειρά οχημάτων να την προσπερνούν με απάθεια.

Στα νέα ντοκουμέντα που έφερε στο φως το Mega φαίνεται η 17χρονη κανείς από τους διερχόμενους οδηγούς δεν μπαίνει στη διαδικασία να καλέσει σε βοήθεια. Κανείς δεν σταματά και δεν κατεβαίνει από το όχημα του για τις πρώτες βοήθειες αλλά και για να προστατέψει την άτυχη κοπέλα από τα νέα σφοδρά χτυπήματα με μεγάλη ταχύτητα.

Είναι εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Λεωφόρο Αθηνών προς τον Σκαραμαγκά τα ξημερώματα, με την 17χρονη να βρίσκεται πλέον μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και μετά από μια σειρά χτυπημάτων.

Όλα ξεκινούν σε αυτό το σημείο. Το φανάρι για τους πεζούς είναι κόκκινο. Η νεαρή φαίνεται να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, πάνω στη διαχωριστική νησίδα.

Αρχίζει να διασχίζει την αριστερή λωρίδα στη λεωφόρο Αθηνών και σε αυτό το σημείο ένα αυτοκίνητο την εκσφενδονίζει, χωρίς το άτομο που οδηγεί να σταματά.

Για λίγα εκατοστά φαίνεται να μην περνά από πάνω της το όχημα που ακολουθεί.

Μία νταλίκα προσπερνάει με ταχύτητα την 17χρονη και φρενάρει απότομα λίγα μέτρα πιο κάτω μόλις συνειδητοποιεί ότι υπάρχει άνθρωπος στην άσφαλτο.

Οι εικόνες που εκτυλίσσονται στη συνέχεια είναι το ίδιο σκληρές. Κανένα από τα οχήματα που περνούν δεν σταματάει. Κάποια μειώνουν ταχύτητα και συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.

Ένα μαύρο αυτοκίνητο σταματάει, ο οδηγός κάνει όπισθεν και προσπερνάει το άτυχο κορίτσι, χωρίς να σταματήσει.

Η απάθεια ορισμένων εξοργίζει. Από την πολυσύχναστη λεωφόρο περνούν εκατοντάδες αυτοκίνητα, πολλοί οδηγοί ήταν αυτόπτες μάρτυρες της παράσυρσης, όμως σχεδόν για μισή ολόκληρη η ώρα, η 17χρονη έμεινε μόνη και αβοήθητη.

Μέχρι και περιπολικό πέρασε εκείνα τα λεπτά από το αντίθετο ρεύμα.

Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα από τη στιγμή του ατυχήματος πεζοί έχουν μαζευτεί στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου, ενώ αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά συνεχίζουν να περνούν κανονικά σαν να μην υπάρχει άνθρωπος χτυπημένος στην άσφαλτο.

Το ασθενοφόρο έχει ειδοποιηθεί και λίγο πριν φτάσει στο σημείο πεζοί προσπαθούν να κόψουν την κυκλοφορία και σπεύδουν να βοηθήσουν το κορίτσι.

Η παράσυρση της σημειώθηκε στις 05:18 και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε 28 λεπτά αργότερα, με την 17χρονη να ψυχορραγεί, αλλά να έχει σφυγμό.

Οι γιατροί προσπαθούν από το πρωί να κρατήσουν στη ζωή την ανήλικη, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Αυτές οι εικόνες στη Λεωφόρο Αθηνών είναι ίσως η επιτομή της αδιαφορίας και της αναλγησίας ορισμένων για τον συνάνθρωπο, στην Ελλάδα του 2024. Ένα ντοκουμέντο που συγκλονίζει την ώρα που η 17χρονη προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοβαρή καταγγελία ασθενούς για την αντιμετώπιση που είχε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου
Επόμενο άρθροΗ «Αυγή» των εργαζομένων: Δεύτερο απεργιακό πρωτοσέλιδο, αντιδράσεις, καταγγελίες και κινητοποιήσεις