Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου σημειώθηκε στις 4 περίπου, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου. Πρόκειται για μία γυναίκα 58 ετών, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της αποκομιδής σκουπιδιών στη λαϊκή αγορά, Περραιβού και Αναλήψεως στο Βόλο. Η εργαζόμενη υπέστη εξάρθρωση και κάταγμα κνημιαίου πλατώ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου θα της γίνει επέμβαση για ανάταση στο διαλυμένο πόδι της και στη συνέχεια επέμβαση στο σπάσιμο.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει:

”Η συναδέλφισσα μας έχει χρόνια εμπειρίας στη δουλειά. Εργάζεται στις «Σκούπες», μαζί με τους άλλους συναδέλφους και συναδέλφισσες σκουπίζουν από τα χαράματα, χειμώνα – καλοκαίρι, το κέντρο της πόλης, με καύσωνες, με παγετούς και χιόνια. Και μετά τη βάρδια τους καλούνται να καθαρίσουν και τα απορρίμματα από τις λαϊκές αγορές. Δεν φταίει λοιπόν για τον σοβαρό τραυματισμό της η “κακιά η ώρα”.

Η όλο και αυξανόμενη εντατικοποίηση της δουλειάς, κάτω από την ασφυκτική πίεση του διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το ξεθέωμα των συναδέλφων με την διαδοχική μετακίνηση τους από πόστο σε πόστο, λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε “ατυχήματα”, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα και μεγάλης υγρασίας, που αντικειμενικά χειροτερεύουν την φυσική κατάσταση των συναδέλφων και την ετοιμότητα τους να αντιδρούν γρήγορα σε κάθε κίνδυνο. Όσοι δουλεύουν σε δύσκολες και απαιτητικές εξωτερικές εργασίες γνωρίζουν ότι οι συνθήκες καύσωνα συνιστούν κίνδυνο-θάνατο για τους εργαζόμενους όταν δεν λαμβάνονται ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στην Ύδρα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των μελών του πληρώματος – Το νέο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές
Επόμενο άρθροΧάρης Δούκας: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ